Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


poslije carskog reza


Autor Poruka

ana1981

04.04.2007. 16:10

Dobar dan
Ovako,prije 4 mjeseca imala sam carski rez(beba je rodena mrtva),poslije toga imala sam jednu menstruaciju i sada 03.04.2007 trebala sam dobiti drugu,ali nisam,problem je u tome sto vec oko 14 dana imam krvarenje,stalno ali ne obilno,vise smede boje,ali i svjeze krvi.Poslije carskog reza samo sam jednom bila na pregledu,prije 3 mjeseca i sve je bilo u redu,nemam nikakve bolove a rana zarasta normalno.Molim vas da mi pokusate odgovoriti koje bih sve pretrage trebala napraviti prije druge trudnoce i kolko vremena bih trebali cekati na drugu trudnocu?Beba je umrla u maternici(infarkt posteljice 80%)pa ako bi mi mogli malo detaljnije objasniti usred cega se to dogodilo?Bila sam trudna 28 tjedana i 5 dana

Hvala vam unaprijed na vasem odgovoru

Miro Šimun Alebić, dr. med.

13.04.2007. 15:10

Poštovana,
s obzirom na ozbiljni ishod Vaše trudnoće, s ovog mjesta bi bilo neozbiljno komentirati uzroke, kao i daljnje postupanje. Preporučio bih da s vašim ginekologom prođete Vaše individualne rizike za slijedeću trudnoću, ponovite ginekološki i UZV VS/CD pregled, cervikalne briseve, TORCH. Daljnje pretrage u dogovoru s Vašim ginekologom uz preporuku konzultacije perinatologa - ginekologa koji je subspecijaliziran za probleme u trudnoći.