Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Postmenopauza i endometrij


Autor Poruka

ulinamama

13.04.2006. 10:10

Poštovani,
moja majka ima 59 god.,menstruaciju nema zadnjih 6 god.,Papa nalazi zadnjih godina relativno dobri uz povremenu primjenu Geostina.
Zadnji UZV nalaz rađen prije par dana je sljedeci (ako uspijem dešifirati rukopis):uterus 70x50 sa endometrijem 15mm inhomogenog izgleda oštro ograničen od "nečega" sa nesto detektibilnog protoka kroz središte RI 0,50.Nadalje da skratim, navodi se miom 20x18 mm i u lijevom ovariju cista 11x10mm.
Ginekolog obzirom na debljinu endometrija upučije moju mamu na kiretažu i navodi da bi mogao dati Dabroston da prokrvari ali onda vise ne zna ništa.
Ja potpuno vjerujem misljenju ginekologa ali je lijecnik opće prakse potupno izbezumila mamu govoreci joj "da sam ja na Vasem mjestu ja to nikad ne bih isla raditi jer to uzasno boli i meni su kasnije govorili da sam luda doktorica što sam to dozvolila".Mislim,otkud liječniku opće prakse pravo da stavlja u pitanje mišljenje specijaliste.
Možda sam izgubila nit i smisao ovog posta ali zelim Vas pitati odnosno da mi date mišljenje da li u ovom sličaju opravdano raditi kiretažu?Da li bi ju mama morala raditi kad tad ili bi moglo doći do spontanog odbacivanja endometrija i opet vjerojatno završiti na kiretaži.Nadam se samo da će PHD nalaz biti zadovoljavajući.
Zahvaljujem na strpljenju i potrošenom vremenu.

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

25.04.2006. 13:44

Poštovana,
da je Vaša mama došla u moju ordinaciju savjetovao bih isto kao i kolega ginekolog. Nadam se da sam pomogao u odluci. Molim javite nalaz PHD-a!

ulinamama

16.05.2006. 15:09

Poštovani,
zahvaljujem na odgovoru i ujedno se javljam sa nalazom PHD-a koji glasi
"Polypus hiperplasticus endometrii".
Pretpostavljam da je to dobroćudno.
Pitanje : da li je sada uputno raditi Papa test tj. nakon koliko vremena nakon kirezaže.Da li je normalno da se u rodnici 60-godišnje žene još uvijek može naći nešto sluzi tj.kako moja mama kaže "limun žuti iscjedak".
Zahvaljujem na strpljenju.