Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


povišen ast


Autor Poruka

Andreja

25.10.2001. 23:42

Poštovana dr. Kupešić
Pijem Diane-35 već 2 i pol mjeseca,primjetila sam da mi se ten jako pogoršao(prije nisam imala problema s prištićima,a sad mi izbijaju tvrdi potkožni prištevi).Tek sad mi je doktor dao uputnicu da izvadim krv,sve je uredu osim što je ast povišen(49).Doktor je rekao da mi to i prištevi nije od tableta.Prošla menstruacija mi je bila vrlo bolna s velikim ugrušcima,imala sam iznenadne jake mučnine i 2 puta mi se pojavila utrnulost u nozi.Doktor mi je preporučio da pijem zablete još mjesec dana i da onda tek napravom pauzu,te da obavim testiranje za hepatitis.Ne znam kolilko su jake ove tablete i dali bi trebala piti one s nižom razinom progesterona,jer se bojim da ako naglo prekinem s uzimanjem da će mi se lice pogoršati.Molim Vas za mišljenje.UNAPRIJED ZAHVALJUJEM.Andreja

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.10.2001. 13:19

Poštovana gospođice Andrea,
što se tiče tvrdokornih akni, nemojte očekivati da će primjena Diana riješiti baš sve. Usporedno s primjenom ove terapije savjetuje se konzultirati dermatologa koji će savjetovati usporedno lokalno i/ili sistemsko liječenje. S obzirom da je došlo do pogoršanja nalaza jetrenih proba trebalo bi provesti dodatno isptivinaje na hepatitis (posebno B i C) kako bi se isključila lezija jetre koja bi mogla biti i relativnom kontraindikacijom za daljnju primjenu terapije. Ukoliko markeri na hepatitis budu negativni preporučiti će se redovite laboratorijske pretrage (hepatogram) kako bi se što ranije otkrili poremećaji u metabolizmu jetre i odredile daljnje smjernice liječenja.