Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pregled


Autor Poruka

natasa

15.06.2002. 18:34

Pozdravljam onoga ko cita .Htijela bi stupiti u spolni odnos ali bi prije htjela ici na gin pregled.Post bi mi bio prvi pregled zanima me kako on izgleda kod nevinih djevojka zato vas molim da mi malo opisete kako to izgleda unaprijed veliko hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

16.06.2002. 07:51

Poštovana,
Kod "virgo intacta "može se napraviti transabdominalni ultrazvučni pregled tehnikom punog mjehura tako da se mlađa pacijentica nepotrebno ne traumatizira već se samo ultrazvučnom sondom pregledava preko trbuha. Na taj način se dobije precizna informacija o izgledu maternice i jajnika, metoda je bezbolna, jedino zahtijeva da se prije samog pregleda popije 1.5 l tekućine koja potiskuje ginekološke strukture i omogućava njihovu inspekciju. U slučaju bilo kakve patologije liječnik se može odlučiti za tzv transrektalni pregled kojim se ginekološke strukture palpiraju preko debelog crijeva (rektuma). Način pregleda ovisi o Vašim problemima, a odabir pregleda dogovoriti ćete s Vašim liječnikom. Prilikom pregleda odaberite najpovoljniju metodu kontracepcije kako biste se zaštitili od neželjene trudnoće.