Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Preskakanje pilule


Autor Poruka

zvjezdica0310

27.06.2018. 23:35

Postovani,situacija je sljedeca:u proslom ciklusu kasnila sam dva dana s aktivnom kontracepcijskom pilulom.Treci dan sam popila za taj dan i dan prije.Prva je znaci ostala ne uzeta.Sljedecih 30 dana se koristila dodatna zastita.menstruacija je dosla redovno i po redovnom postupku sam nastavila koristiti sljedecu tablu.Je li potrebna jos dodatna zastita?

Ivo Balenović, dr. med.

28.06.2018. 10:55

Poštovana, dodatna zaštita više nije potrebna.

Hana094

30.06.2018. 20:25

Poštovani,po Vašem mišljenju,koji je najbolji oblik zaštite protiv neželjene trudnoće ; da li su to kontracepcijske pilule? Ovaj mjesec sam imala abortus u 10om tjednu. Ne bih htjela da mi se neželjena trudnoća više ponovi-do sada nikakvu zaštitu nisam koristila.. Zdrava sam,imam 23 god i nikada nisam rađala;ovo mi je bila prva trudnoća. Ciklusi su mi neredovni (svakih 30/40/50 dana).
Smatrate li da su pilule za mene najbolji oblik zaštite? Koliko sam upoznata,one se počinju piti prvog dana u ciklusu. Pošto su meni menstruacije neredovne i ne znam kada bih mogla dobiti-možete li mi reći koje sve "pretrage" trebam obaviti kod ginekologa kako bi on utvrdio koje pilule su za mene najbolje?
Da li redovnim uzimanjem pilula,dakle bez preskakanja,da li zaista nikako ne mogu ostati trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

01.07.2018. 11:35

Poštovana, kontracepcijske pilule su rješenje za Vas. Trebate učiniti osnovne laboratorijske pretrage i ukoliko je sve u redu, liječnik će Vam propisati neki od niskodozažnih kontraceptiva. One u potpunosti štite od trudnoće i reguliraju cikluse. Krvarenja postanu redovita i manje obilna. Počinju se uzimati s 1. danom krvarenja i tada zaštita nastupa odmah. Ukoliko se ne krene s 1. danom cikusa, zaštita od trudnoće nastupa nešto kasnije tijekom tog ciklusa.