Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem sa jajnicima


Autor Poruka

Goldana1995

07.04.2016. 10:05

Postivani.
Imam 21 godinu i veliki problem sa jajnicima.
Kada sam imala 17 godina otkrivena mi je vodena cista na lijevom jajniku. Nakon godinu dana borbe s njom zavrsila sam na operacionom stolu kod doktora Karabega u Sanskom Mostu.
Problem je sljedeci, cista je imala cvrstu opnu i nije mogla da pukne (koristila sam mnoge terapije kroz tu godinu) te mi je napravljen rez velicina carskog (18 cm) da bi je izvadio.
Medjutim 2 mjeseca nakon operacije cista se vratila. Kako je doktor poprilicno neprijatan i nekulturan nikad mu vise ni otisla nisam da li mi mozete dati neko pojasnjenje za to.
PS. I nakon 3 godine mjesecnica mi nije redovna imam uzasne bolove, povecane limfne cvorice u podrucju nogu, cak mi je jedan od boljih doktora, dr Seferovic iz Bihaca rekao da se moj jajnik na ultrazvuku ne vidi, a opet trece misljenje da vidi.
Mozete li mi molim vas reci sta treba da uradim dalje. Mislim slucaj je kimplikovan sam od sebe. Naravno u tom periodu sam izgubila svu vrijednost imuniteta i kilaze koju nikako ne mogu povratiti.
Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.04.2016. 19:50

Moram imati više detalja o cisti, tumorskim markerima, PHD nalazu odstranjene ciste, spolnim hormonima i sl da bih mogao komentirati vaš slučaj.
Pročitajte naš forum o cistama na jajniku pa možda pronađete nešto slično. Sugeriram svakako UZV pregled nakon menstruacije da se uopče utvrdi da li imate cistu ili nemate Ako se radi o folikularnoj cisti sugeriram uzimanje hormonske kontracepcije da se prevenira nastanak iste.