Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi


Autor Poruka

06.11.2007. 17:55

Imam redovit menstrualni ciklus i dosada nikad nisam imala problema. U zadnje vrijeme osjećan vaginalni svrab i pojavio mi se smedi iscjedak. Od zadnje menstruacije je proslo nekoliko dana. Da li je to normalno i imam li razloga za brigu? Takodjer nekada osjecam bol u donjem dijelu tijekom odnosa.Da li je moguće da imam neku spolno prenosivu bolest?Bila bih vam jako zahvalna kad bi mi mogli reći nešto na temelju ovoga osim naravno da bi trebala otici ginekologu?Unaprijed hvala!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

07.11.2007. 14:45

Poštovana,
"vaginalni svrab" najčešće je posljedica infekcije gljivicom koja se naziva Candida ili bakterijske vaginoze. Smećkasti iscjedak se najčešće povezuje s insuficijencijom žutog tijela, strukture koja proizvodi hormone, a nastaje od folikula nakon ovulacije. Niti jedno niti drugo nije "normalno", ali, obično, nije ni jako zabrinjavajuće.
Naravno, moguće je da imate i neku od spolno prenosivih bolesti, kao i svaka druga, spolno aktivna, osoba.
"Bol u donjem dijelu" (čega?) može biti povezana s zdjeličnom upalnom bolesti ili endometriozom, a može i ne biti vezana uz ginekološke bolesti.
A da ipak posjetite ginekologa?!

1010b

28.01.2016. 15:05

Dobar dan,imam problem pa sam se odlucila Vama obratiti.U zadnje vrijeme stalno mi se pojavljuju nekakve napuhnute loptice na preponama te bi one bile neko vrijeme tu i otisle pa opet dosle i tako u krug..Zamjetila sam i da na vanjskim usnama imam nekakve kao gljivice i male krugice ne znam kako bih tocno opisala.Takoder bude neko vrijeme pa nestane.Zabrinuta sam ne znam kako reci mami ili da otidem sama kod ginekologa? Smijem li uopce sama kod ginekologa sa 17 godina? Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.01.2016. 21:20

Otiđite ginekologu, smijete sama. Kuglice su povećani limfni čvorovi kao reakcija na upalu vanjskog spolovila ili u rodnici ili maloj zdjelici.

1010b

30.01.2016. 10:25

A koji je razlog te upale? Nisam imala jos vaginalni odnos nikada..

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.01.2016. 14:20

Nije nužno da imate odnos a da imate neku upalu u maloj zdjelici. Recimo upala mjehura može rezultirati time.