Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi sa jajnicima


Autor Poruka

Dolores_Haze

20.01.2013. 15:35

Poštovani doktore,
nisam mogla pretražiti sav forum pa otvaram novu temu.
Imam 16 godina, spolno sam aktivna te nikad nisam imala probleme sa menstruacijom niti sa tim područjem općenito. Prije nekih pola godine, menstruacije su mi postale čudne. Znači, jedan je mjesec ona došla taman na vrijeme, a drugi tek nakon tri-četiri tjedna. To se nastavilo i još uvijek tako imam. Rekla bih da imam neki problem sa jednim jajnikom jer mi očito izbacuje jajnu stanicu mnogo kasnije no što bi trebao. Prošli mjesec kasnila mi je tri tjedna, a pretprošli sam dobila na datum kako sam uvijek dobivala i tako stalno. Sad je mjesec "dobrog" jajnika, no kasni mi par dana.
Znate li možda što mi je i kako taj problem riješiti? Zadnji sam seks imala prije dva tjedna sa kondomom bez erekcije. Uvijek koristim kondom i pazim da ne pukne ili da sperma ne dođe u kontakt sa vaginom.
Pomozite mi, molim Vas!

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2013. 16:45

Poštovana, nema dobrog i lošeg jajnika.
Ako vam je ciklus neredovit savjetujem da za početak javite na pregled, papa test i uzv kod svog ginekologa.
U ovisnosti s nalazom učinit će se dodatna obrada: možda spolne hormone.
Naime s obzirom na dob moglo bi se raditi o pcos koji počinju peripubertalno.
Dakle tim redom.

tratinčica07

28.01.2013. 15:50

Poštovani,

nakon obavljenog pregleda kod dermatologa, zbog akni poslao me je na vađenje hormona, nisam sigurna u nazive hormona jer ne mogu pročitat, jako nečitko napisano. Imam 23 godine i već 6 godina probleme s aknama-kad koristim tablete ok mi je lice a kad prestanem nakon nekog vremena mi se ponovno pojave, pojačana dlakavost također, menstrualni ciklus oko 32 dana, s tim da mi dva puta godišnje dođe do poremećaja pa zakasni par dana...što se tiče bolova s jajnicima nikad ih nemam, menstruacije mi nisu bolne. Da li mogu imati na osnovi napisanog problem policističnih jajnika, te da li je on povezan s neplodnošću? Inače, dermatolog mi sad želi poropisati Diane 35, nikad ih prije nisam pila, po forumu vidim da dosta loše pišu o njima. Što Vi mislite o njima?

Unaprijed hvala!
Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.01.2013. 23:10

Ne znam da li imate pcos. Svakako napravite spolne hormone i uzv da se ustvrdi da li imate pcos.
Mislim da bi Diane bile lijek za vaše probleme.