Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Proljevaste stolice u trudnoći


Autor Poruka

anne12

21.09.2013. 13:30

Poštovani dr.Šakoronja,trudna sam 34+5 tt i već osmi dan imam proljevaste stolice,praćene grčevima i to dvije dnevne i jednu noćnu. Dali je opasno za trudnoću ili nema razloga za brigu?? Th u trudnoći mi je Heferol i Prenatal vitamini,od početka trudnoće,tako da razlog nemože biti Prenatal,jer do sada nisam imala nikakvih crijevnih tegoba. Idući tj.idem na kontrolu kod svoje dr.pa Vas do tad molim za Vaše mišljene. Unaprijed zahvaljujem i lijepi pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.09.2013. 20:40

Poštovana, trudnice obično naginju opstipaciji rijeđe rijetkim stolicama i proljevima. Ono što je važno vidjet da li se radi o infektivnom proljevu. Također je važno znati da li netko od ukućana ili dijece ima sličnu simptomatologiju kao vi. Savjetujem da prekinete uzimanje Prenatala do daljnjeg te da započnete sa čajno dijetom.
Ukoliko će se proljev nastaviti ili produbiti bit će potrebno potražiti savjet infektologa. U količinima koje imate vi nikako ne može nauditi plodu.