Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prvi pregled


Autor Poruka

sunshine10

14.03.2008. 00:35

Zbog opadanja kose sam upucena na ginekoloski pregled,ali jos uvijek nisam imala odnos pa me zanima da li mogu da se uzmu brisevi i sve ostalo sto treba u mom slucaju,i da li uopste brisevi mogu da pokazu razlog opadanja kose?UZV sam vec radila,prvi put mi je dr rekao da su jajnici policisticni i odmah mi dao pilule,medjutim ja sam odlucila da potrazim jos jedno misljenje posto znam da se pcos ne moze dijagnostifikovati samo na osnovu UVZ,i drugi put jajnici su izgledali sasvim u redu...sta se tu desava stvarno ne znam,ali sad cu traziti da se i hormoni prekontrolisu.Inace osim opadanja kose nemam nikakvih drugih simptoma vezanih za sindrom pcos.To bi bio moj problem ali me prvenstveno zanima ovo prvo pitanje koje sam postavila...pozdrav svima

Miro Šimun Alebić, dr. med.

20.03.2008. 15:10

Poštovana,
u Vašem slučaju mislim da brisevi neće biti od dijagnostičkog značaja dok bih hormonsku analizu preporučio. Iz nalaza će se moći odrediti daljnji dijagnostičko-terapijski koraci.