Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pukotina sluzokože ulaza u vaginu


Autor Poruka

Queenqueen

27.06.2013. 22:35

Poštovani,
Imam 32 godine i već godinu i pol imam jak pritisak na mjehur i puca mi kožica na vaginalnom otvoru za vrijeme odnosa- na onom dijelu uz međicu, što mi izaziva intenzivnu bol i potpuno je poremećen moj seksualni život (samo da napomenem , prije godinu i pol sam počela koristiti Novinette, ponekad sam imala problema sa suhom rodnicom, a ginekolog mi je preporučio Gynaicol gel i očekivala sam da više neće biti pucanja, međutim to pucanje kožice nikad nije prestalo). Radila sam papa test i bio je potpuno uredan, radila sam i briseve koji su pokazali candidu albicans, urino kulturu sam radila nekoliko puta i nikad ništa nije pronađeno. Moja ginekologinja mi je propisala Gyno-Daktarin vaginalete i Daktarin kremu (a dok sam čekala nalaze papa testa i briseva koristila sam Chloramphenicol mast), nakon terapije sa Gyno-Daktarinom prestala sam osjećati pritisak na mjehur i vjerujem da sam izliječila candidu, ali mi kožica i dalje puca (samo za vrijeme odnosa i zbog toga ih imam jako rijetko), užasno me to boli, često se pojave i sitne točkice krvi. Ne znam više kako da si pomognem, svaki drugi mjesec odlazim ginekologu iz istog razloga i nikako da riješim taj problem, uvijek svi nalazi uredni, a oštri bolovi izazvani pucanjem kožice nikako da nestanu. Čitala sam na forumima da je to čest problem u žena, a da ga rijetko uspiju riješiti. Molila bih Vas ako mi možete preporučiti neku učinkovitu terapiju, a rado bih otišla i na operaciju samo da se taj problem riješim (ako operacija za to postoji). Molim Vas za savjet jer ovako više ne mogu živjeti, a ne vjerujem da je to velik problem koji medicina ne može riješiti.
Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2013. 23:05

Poštovana, radi se vjerovatno o kombinaciji suhoće kao posljedica uzimanja pilula, iritacije i najvažnije gljivičnog vulvitisa.
Da li partner koristi terapiju za candidu?
Ako ne koristi, vaša upala će se stalno i često vraćati.
Možete i oboje koristiti antimikotike na usta.

Queenqueen

28.06.2013. 13:35

Da, i partner je koristio kremu Daktrin, na usta nismo ništa koristili. Ja vjerujem da je candica izliječena jer već 4 tjedna više ne osjećam svrbež na vaginalnom otvoru, niti pritisak na mjehur i bol unutar rodnice, samo mi i dalje puca kožica na vaginalnom otvoru (na dijelu uz međicu) prilikom svakog odnosa (iako su stvarno zbog tog razloga rijetki- jedan u deset dana) i to me užasno boli, mi smo potpuno promijenili i prehranu prije jer sam bila počela sumnjati na candidu (slatko, kvasce, bijelo brašno uopće ne jedemo- bazirali smo se na nutricionističku prehranu, puno sezonskog neprskanog voća i povrća, domaće i kohano mese, čajevi...). Planirala sam ponoviti test na candidu, iako vjerujem da će ovaj put biti uredan- u granici normale, u tom slučaju bih vas zamolila da mi kažete kome da se obratim i može li se ikako taj problem uspjeti riješiti uz neku učinkovitu terapiju ili nekom operacijom???

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.06.2013. 17:45

Nikakva operacija ne dolazi u obzir. Možda se radi i o kontaktnom dermatitisu.
Savjetujem da konzultirate dermatologa ili probajte mazati Triderm kremom.

Queenqueen

28.06.2013. 18:20

Hvala na preporuci, pokušat ću sa Triderm kremom, a ako ne bude poboljšanja, posjetit ću dermatologa.
Lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.06.2013. 19:35

Molim.