Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rana trudnoca, sluzavi iscjedak svijetlo smedje boje


Autor Poruka

Mireille25

18.01.2016. 15:10

Postovani,
imam jos jedno pitanje. Po predpostavci moje doktorice (opste prakse) koja vodi trudnocu trudna sam 10 tjedana.
Sinoc sam prilikom brisanja nakon kratke nuzde na papiru vidjela iscjedak, blago sluzav i svijetlo smedje boje. Takav inace imam ovih dana ali je bijele boje, bez posebnog mirisa ili sl.
Danas oko podneva, isti slucaj kao sinoc samo sada je veca kolicina smedjeg iscjetka nego sinoc (pa vise od duplo veca).

Mozda je vazno napomenuti da osjecam vec preko 7 dana vlaznost rodnice ali nikakve vlaznosti nema na donjem vesu, ni juce ni danas nema nikakvih tragova na vesu, ISKLJUCIVO kada koristim toalet papir nakon kratke nuzde i to ne zvaki put.
Juce sam pretjerala sa nekim kucnim poslovima i zaista sam na kraju dugog dana osjecala umor i zamor kompletnog tijela, bolove u stomaku nisam imala nikakve neuobicajene niti ih danas imam. (vec par sedmica imam lagane bolove koji podsjecaju na predmenst. i za koje mi je dr rekla da su normlani uslijed prilagodjavanja tijela drugom stanju)

Mnogo hvala za odgovor.

Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.01.2016. 21:30

Obiteljska liječnica vam vodi trudnoću? U kojoj državi u našem okruženju to radi opća medicina?
Iscjedak svakako nije dobar znak i odraz je krvarenja u ranoj trudnoći i spada u simptome prijetećeg pobačaja. Sugeriram da se javite sutra na pregled ginekologu.

Mireille25

18.01.2016. 22:05

Postovani dr,

Na zalost ne zivim u nekoj od zemalja na Balkanu. Zivim u Norveskoj ovdje trudnocu vodi doktor opste prakse, postoji samo jedan ultrazvuk (u 17 tjednu) i svi pregledi (njih 7 u toku trudnoce) su razgovor, nalaz mokrace i evt nalaz krvi.
Doktorica je jednostavno prihvatila kada sam rekla da sam trudna bez da je uradila ikakav test.
Danas sam zvala i u ambulanti su mi rekli da je to normalno pod utjecajem hormona u trudnoci i da ne brinem. Ali oni nista ne rade da spase trudnocu do 12 tjedna jer je to po njima prirodna selekcija.

Javit cu se privatnom ginekologu imam tu mogucnost.

Hvala jos jednom za odgovor

Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.01.2016. 18:40

Da nažalost čuo sam to u skandinavskih zemljama, vođenje trudnoće na takav način. Ne kažem da je to loše no smetnje koje imate mogu ukazivati na simptome prijetećeg pobačaja. Zašto riskirati. Javite se svakako privatnom ginekologu.