Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ruptura mariginalnog sinusa


Autor Poruka

Salatica86

14.08.2017. 23:15

Pozdrav, imala sam spontani pobacaj u V/VI mjesecu trudnoce. Krvarila sam pomalo skoro cijelo vrijeme trudnoce, sa velikim odlivima 2,3 puta, pretezno sam stalno bila u bolnici. Krenula mi je plodna voda, i krenuo je porodjaj prirodno, koji je prosao dobro (ako se to tako moze uopste reci), po mene dobro, nisu mi ga indukovali i brzo sam se oporavila fizicki. crp mi je bio visok, i imala sam infekcije esherihia coli i enterokokus , radjeno poslije pobacaja. Obdukcija bebe nije radjena, ali receno mi je da je kao dijagnoza, ruptura mariginalnog sinusa posteljice. Zanima me, sta je to moglo uzrokovati? Trombofilija, infekcija? Nisu mi dali nikakve nalaze da radim ... I jos da napomenem , da sam bila pod uzasnim stresom, otac mi je imao mozdani udar u 3 mjesecu trudnoce, zatim prvi mjesec kada nisam znala jos da sam trudna, konzumirala sam alkohol (vikendom nekad i u vecim kolicinama i cigarete). Imam 20 godina.

Ivo Balenović, dr. med.

15.08.2017. 11:00

Poštovana, prema navedenom vjerojatno se radilo o infekciji (visok CRP). Da bi se postavila točna dijagnoza treba vidjeti sve nalaze. Ruptura marginalnog sinusa znači da je došlo do krvarenja na rubu posteljice.