Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sekret


Autor Poruka

ciki11

13.04.2015. 22:05

Poštovani,

Pisala sam prije pola godine o mom problemu. Naime, imala sam kondilome koji su otklonjeni radiotalasima. Tada mi je PAPA test pokazao drugu grupu. Imala sam i upalu jajnika koja je dugo trajala i po Vasem savjetu sam odradila cervikalni i vaginalni bris. Pokazalo je streptokoku za koju sam uzuzimala antibiotike i sve se zamirilo. Za sada se kondilomi nisu vratili, radjena mi je kolposkopija, sve čisto bilo. Ali, pre 10 dana osjetim bolove blage, odem kod doktora, lijevi jajnik malo uvecan i folikuli na oba. Kaze da je to pred dobijanje. Odradim ja privatno cervikalni i vaginalni bris opet, da ne cekam rezultate. Nema nista, a sekret VI grupa. I PAPA sam opet radila, sad je prva grupa.
Nije mi prepisao nikakve antibiotike za upalu jajnika (zbog imuniteta i kandide) vec mi je rekao da pijem cajeve i utopljavam se. Inace, poslednjih godinu dana svakog dana imam sekret koji je proziran-bjelicast i rijedak, kao voda da izadje iz mene. Par puta dnevno izadje, ne tako mala kolicina. A kandidu imam dolje jos od avgusta proslw prošle godine i nemam uooste simptome. Sekret mi nije sirast uopste niti imam svrab ili peckanje.
Prije godinu dana mi je sekret bio kao sluz rastegljiv, i tada sam imala kandidu. Ali ne mogu shvatiti da mi je 3 ginekologa reklo da je to dobar i normalan sekret, samo dok nije sirast. Prepisane su mi gino daktanol vaginalete 7 dana. I to je sve.
Ne znam kako da rijesim problem tolike kolicine sekreta. Koristim pamučni veš i vodim računa o higijeni. Izbacila sam čak i sapun, poslušala sam savjet da dolje samo vodom perem ..

Izvinjavam se na dugačkom i opširnom postu. Ali sam se potrudila pribliziti problem koliko sam mogla s obzirom da je tesko pomoci nekom kada ne mozete pogledati.

Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.04.2015. 12:15

Ne znam što da vam kažem ovako. Sugerirao bih kad se iscjedak intenzivira da napravite kontrolne briseve i urinokulturu i uzimajte lokalno probiotsku terapiju 2x na tjedan. Npr. Linex lady comfort.