Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smedi iscjedak?


Autor Poruka

Maja20121996

01.12.2016. 23:55

Poštovani,
Imam 20 godina, prvu sam menstruaciju dobila sa 12 godina i jos od tada su vrlo redovite ( do prvog seksualnog odmosa ciklus je trajao oko 25 dana, a nakon njega svakih 29 dana i tada traje pet do sest dana normalno krvarenje). Trenutno imam spolne odnose sa deckom s kojim sam u vezi vec godinu i pol i kao zastitu koristimo kondome i ponekad prekinut snosaj ili kondom stavimo kasnije.
Krajem kolovoza sam primjetila oko ovulacije smeckasti iscjedak u vrlo malim kolicinima koji bi trajao par dana i prestao nakon cega bi normalno usljedila menstruacija (mozda dan dva odstupanja). Valja spomenuti i da ga nemam cijeli dan vec se javlja u odredeno vrijeme, a nocu ga uopce nema.
Kada se to ponovilo i sljedeci mjesec posjetila sam ginekologa i iznjela mu svoje tegobe. Napravio je uzv taman u vrijeme kada sam imala takav oscjedak i rekao da sve izgleda u redu i da upravo imam ovulaciju ( endometrij sekrecijski 12mm urednog izgleda, u c.douglasi vidljivo nesto slobodne tekucine - stanje poslije ovulacije (?), uterus i ovariji urednog izgleda medutim nije naveo velicinu folikula sto inace radi) takoder je pogledao iscjedak mikroskopom i utvrdio da je sve u redu. Medutim sam pregled je trajao jedva pet minuta makar je privatnik te je gospodin koji je inace zamjena mom redovitom gin. Vise bio usredotocen na boju mojih ociji i slicne komentare.
Napravljen mi je i papa test i tu krecu moji problemi, nalaz je dosao kao cin 1 te sam se ovaj put obratila ginekologici u mom domu zdravlja. Brisevima je utvrdena ureaplasma koju sam ljecila antibioticima zajedno s partnerom i za koju sljedeci tjedan moram napraviti kontrolni bris, ali i visokorizicni hpv. To me sve jako iznenadilo i potreslo jer sam u zivotu imala samo dva partnera i to duge monogamne veze barem sa moje strane i takoder nikad nisam imala nikakvih problema pa cak ni gljivice, bolne menstruacije i sl.
Novi papa test je zakazan za pocetak 2mj (4mj od proslog). Moja ginekologica me uvjerava da jos ne trebam biti zabrinuta i da je to sve vjerojatno potaknuto stresom jer sam naime u kolovozu izgubila majku.
Ali mene brine sto i dalje se svakom ovulacijom javlja i smedi iscjedak, doduse sve manje, za koji moja gin takoder kaze da jos nij problematican ( kaze da se radi o perivoulacijskom krvarenju) i da se on regulira hormonima tek nakon sto se ponavlja 6mj i da zasigurno nije povezan s cin1.
Zanima me je li tome tako ili bi trebala inzistirati na novom uzv makar je onaj od prije mj i pol bio u redu?
Takoder me zanima utjece li to na trudnocu? Ne planiram ju u sljedece dvije tri godine, ali bojim se da ako ovo zanemarim ne bude problema...
Nisam imala ciste niti slicne probleme, a sada sve ovo odjednom...
Ispricavam se na opsirnoj poruci ali jednostavno kod dva ginekologa vec nisam uspjela dobiti informacije,a zbog opterecene obiteljske anamneze ( majka bolovala od raka dojke koji nije otkriven niti dvjema punkcijama) sada pusem i na hladno!
( zadnja menatruacija je bila 16.11. i onda se 15. Dana ciklusa pojavio iscjedak po jednom na dan u veoma malim kolicinama, i danas 16.dan takoder isto..bez bolova, samo mozda ponekad intezivna trenutna bol u jednom od jajnika - tako je i inace kod ovulacije)
Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.12.2016. 20:40

Vjerovatno se radi o periovulacijskom iscjetku. Svakako treba isključiti i sve ostale uzroke. Cistu, polip, miom, pcos, endoemtriozu i sl.

zum

09.12.2016. 11:55

Molim Vas za misljenje
Koristila san kontracepcijske pilule Loges 6godina,prije dva mijeseca prestala sam ih uzimat,odnosno kada sam popila zadnju tabletu novu kutiju nisam vise uzela. Prvu menstruaciju bez uzimanja kontracepcije kasnila mi je 6dana i trajala je 6dana.Ovo mi je sad drugi mjesec bez kontracepcija i nakon 36dana od posljenje menstracije sam dobila smedi iscjedak koji traje vec 5dana i koji me brine. Bolove sam imala ali jako slabe osjecam se jaku napuhano u trbuhu.Prije 3mjeseca otkrila sam da imam jako lose zeljezo imala sam 6 i sad mi je dosao na 8 pa nezma dal i to ima kakve veze sa tim. Isto tako imam i decka sa kojim ima spolne odnose i 25.11 imali smo spolni odnos bez zastite.
Molim Vas za neki savjet i preporuko odnosno dali je taj smedi iscjedak normalan i ako nije sta bi moglo bit?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.12.2016. 00:10

Prema opisanom mislim da uskoro trebate dobiti menstruaciju. Vjerovatno ne ovulirate i od tud je probojni smeđi iscjedak.

Lina1234

25.07.2017. 20:10

Postovani, 8 dana prije pocetka menstruacije imala sam lagano krvarenje, par minuta, a sad vec tri dana nakon toga imam tamno smedi iscjedak i osjecam se napuhnuto i sito. Inace imam redovite menstruacije, sto bi mogao biti uzrok?

Ivo Balenović, dr. med.

26.07.2017. 10:25

Poštovana, moguće da se radi o slabijoj funkciji žutog tijela. Kod tog stanja se javlja oskudno krvarenje prije menstruacije. Ako bi se ponavljalo može se iječiti gestagenima u drugoj fazi ciklusa.