Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak prije i nakon menstruacije


Autor Poruka

Tina7

15.05.2014. 18:10

Lijep pozdrav.
Pronašla sam slične teme, ali nijedna ne opisuje problem točno onakav kakav je moj, pa bih Vam postavila pitanje.
Menstruacije mi inače nisu redovite, većinom mi kasne, tj. menstruacijski ciklus mi je produžen. Zadnja menstruacija mi je kao i inače kasnila par dana, imala sam sve simptome kao i inače kad trebam dobiti, ali umjesto prave mentruacije 2-3 dana sam imala smečkasti iscjedak i nakon toga je uslijedilo krvarenje kao kod prave menstruacije, ali obilnije, čak s većim ugrušcima. To mi je trajalo 6 dana i nakon toga opet imam smeđi iscjedak (tamniji nego prije menstruacije) i to traje već 3 dana. Imam 20 godina. Prije mjesec dana sam imala zaštićeni spolni odnos. Zanima me postoji li mogućnost da sam trudna ili ovaj moj problem upućuje na probleme s jajnicima, cistama ili nečim sličnim? Napomenula bih da se u zadnje vrijeme dosta živciram, tako da sam to sve pripisivala stresu, ali sad me već brine. Naručila sam se kod ginekologa, ali prije toga me zanima i Vaše mišljenje. Nadam se brzom odgovoru i zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.05.2014. 20:45

Ne radi se o trudnoći. S obzirom a oligomenoreju i obilne menstruacije moglo di se raditi o anovulacijskim ciklusima i pcos-u.