Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smedji iscjedak?


Autor Poruka

picolina

19.03.2012. 15:40

Poštovani
Ovaka spavala sam se dečkom 3.3 pukono nam je kondom.kako nisam bila sigurna kad bi je bila u 2 mjesecu menga.pojavila mi se je sumljan da su mi krenuli plodni dan,nekad sam pila kontracepcijske tableta logesta.kako sam kod sebe imalarecept za dic ih digla sam ih i na svoju sam ruku popila cijelu kutiju tableta s tim da sam 3.3popila 4 tableta pa za 12sati ponovno 4 tako sam pila 4 tablete svaki 12 sati do 5.3 i 6.3 sam popila tu zadnja tabletu u toj kutiji.znam da nism trebala tako pit ali kako sam znama da se mogu uzeti piule za poslje isla sam na svoju ruku piti tako.ali ja sam dobila mengu 11.3 krvarrenje mi je trajalo normalno 5 dan istom jacinom ko i sva do sad.ali sljedeci dan nakon sto mi je zvarsila znaci 16.3 pa do dans mi curi smedi iscjedak sto mi do sad nikad nije bilo.a i zadnjim danom menge sam pocela piti kontracepijske tablete.mene zanima zasto mi se je pojavio taj smedi iscjedak.prepostavljma da tudna ne mogu biti nisam radila tester.nadam se da ce te mi uskoro odgovoriti zasto mi se je pojavio taj smedi iscjedak.moja ginekologica je na godisljem do 26.3 tj,ponovno pocine radi 26.3 te cu svakako otic do nje na pregled ak bude potreban.
Zahvaljujem unaaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.03.2012. 21:25

Poštovana, ne znam gdje ste pročitali ovaj vaš način postkoitalne kontracepcije, no u svakom slučaju vrlo hrabro od vas.
Nažalost ne mogu ni približno procijeniti u kojem ste dijelu ciklusa te nisam siguran siguran da vam je to bila menstruacija tj. prijelomno krvarenje.
Recimo da se radilo o menstruaciji, i da redovito dalje uzimate Logest, vjerovatno se radi o probojnom spoting krvarenju uzrokovano uzimanjem navedenog kontraceptiva.
Svakako savjetujem dalje uzimanje pilula jer smeđi iscjedak nije razlog da prekinete uzimanje.

picolina

19.03.2012. 23:15

Postovani,najprije Vam hvala na brzini odgovora.za ovako pijenje nism nigdje procital,nego sam isla uparavo tako na svoju ruku piti cijlu kutiji.jer prije 5 godina mi je isto frendici bila u takvoj situaciji s puknutim kondom ali je on popila 2 tableta odma pa za 12 sati opet dvije i ona je popila do kraja kutiju al ona je to pili na rijeci od ginekologa.ali kako sam ja misla da moram cijelu kutiju popiti do pocetak sljedece menstruacije,odlucila sam se tako popit na svoju ruku.deckao i ja samo spavaili kad mi je bio 25 dan ciklusa.a sad ova menstruacija prestala prije 4 dana.dali ima potreba da ipak napravim test na trudnocu.s tim da mi taj dan nije bilo plodan i da su mi zavrsili plodini dani,kad sam spavala s deckom?.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.03.2012. 09:40

Poštovana, ne trebate nikakav test. Kad i ako dođe ponovo do slične situacije svakako se konzultirajte sa ginekologom, a nikako ne uzimajte na svoju ruku.

picolina

20.03.2012. 14:10

Postovani,hvala Vam na odgovoru,svakako cu se ak u buduce dode do ovakve situacije konzutirati s ginekologom.

Ivonchek1

21.03.2012. 11:55

Poštovani!
Imam uvijek redovite cikluse 5-7 dana popraćene jakim bolovima i obilnijim krvarenjima. Ovaj mjesec nakon spolnog odnosa s prekinutim snošajem,redovito u vrijeme menstruacije javio se samo neki smeđi iscjedak,i evo traje vec 2 dana! bolovi u trbuhu su postojali,natečene i bolne grudi također,ali je menstruacija neuobicajena,cudna i ne tipična za mene! trudnoća?
hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.03.2012. 13:10

Poštovana, trudnoća je svakako moguća. Savjetujem da sutra ujutro sa prvim jutarnjim urinom napravite test na trudnoću. Za početak.

aabbcc1122

23.03.2012. 16:35

Poštovani,
prije par dana mi se javio smeđi iscjedak (nije obilan), i to 2 tjedna poslije menstruacije i traje već tjedan dana...inače pijem yaz i nemam nikakvih problema, nedavno sam radila jetrene probe i sve je bilo u redu (osim što mi je spomenula da imam nisko željezo ali da to nije bitno za pilule)...pa me zanima zbog čega se pojavio iscjedak? prošli mjesec sam uzimala canesten zbog infekcije pa ne zna je li to povezano s tim ili?
unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.03.2012. 22:15

Poštovana, radi se o probojnom spoting krvarenju uzrokovano sa uzimanjem Yaza. Savjetujem daljnje uzimanje, jer će taj iscjedak nestati kroz par dana.
Ako se kroz iduće mjesece pojavi opet takav iscjedak savjetujem promjenu kontraceptiva.
Taj iscjedak nema veze sa upalom u rodnici i terapijom iste.

keti10

29.03.2012. 20:05

Poštovani imam jedan problem.Naime,zadnju menstruaciju sam imala 1.3. Inače mi ciklus nije uredan i varira od 27-31 dan kako kad. Prvi put sam smeđi iscjedak dobila nakon prvog pregleda kod ginekologa prije možda malo više od tjedan dana tada sam napravila i papa test koji još uvijek čekam a ginekolog je rekao da je sve ostalo u redu, iscjedak je trajao još taj dan i sutra ujutro nakon toga je prestalo danas sam opet dobila smeđi iscjedak. Spolno sam aktivna i koristim metodu prekinutog snošaja. Jako sam zabrinuta. Većinom imam simptome prije menstruacije npr. bolove u stomaku i sl. Zadnja 2 dana ponekad osjetim bolove u stomaku,i bole me jajnici al što može bit i prouzročeno time što sam neki dan sjedila na hladnom betonu pa je moguće da sam se nahladila. Evo sad očekujem ovih dana menstruaciju i želim isključiti mogućnost trudnoće,stoga me zanima vaše mišljenje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.03.2012. 20:40

Poštovana, mislim da se ne radi o trudnoći već o predznacima nadolazeće menstruacije u koju spada i smeđi iscjedak.
Mislim da vam je prekinuti snošaj slaba zaštita od trudnoće, te savjetujem bolju zaštitu.

ribica06

06.04.2012. 14:35

Poštovani, molim Vas pomozite!
9. dan ciklusa spavala sam s dečkom, koristili smo kondom i nije pukao, ali se tijekom odnosa ejakulat malo izlio iz kondoma. Problem je što sam sljedeći dan imala blago krvavi sluznati iscjedak, i bolove u donjem dijelu trbuha.To je bilo jučer. A danas imam i dalje bolove u trbuhu, i sad je više smečkasti iscjedak. Da li to može značiti da sam trudna?
Molim Vas hitno pomozite.
Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.04.2012. 19:45

Poštovana, isantos, antiandrogeni učinak ima i Yaz i Qlaira. Svakako ne toliko jak kao Diane.
Možete pokušati sa navedenim kontraceptivima, ako bude probojnog krvarenja dalje.
Svakako su Diane kod Vas lijek, i mislim da trebate biti dugo vremena na kontraceptivnim tabletama.
Svakako savjetujem i redukciju tjelesne težine, prestanak pušenja, konzumiranja alkohola i ono što je najvažnije tjelovježba.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.04.2012. 19:45

Poštovani, sukrvica i smeđi iscjedak je vjerovatno posljedica odnosa. Ako je došlo do izljevanja sperme, savjetujem postkoitalnu kontracepciju.

malla23

11.04.2012. 20:55

Poštovani !
imam skoro 20god
dva mjeseca nisam imala menstruaciju (vjerojatno zbog stresa od ispita a i slabo sam jela). prošli i ovaj mjesec našla sam smeđe mrlje na gaćicama, i iscjedak sa nešto malo krvi. sad me zanima imam li kakvih ozbiljnih problema? o čemu se zapravo radi? ili je to normalno. unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2012. 10:10

Poštovana, svakako isključite trudnoću za početak. Teško mi je ovako reći o čemu se radi, jer previše stvari dolazi u obzir, od trudnoće, ciste, PCOSa, endometrioze, naglog gubitka kilograma, te kao posljedica toga oligomenoreja. Svakako savjetujem prvo test na trudnoću a zatim pregled i UZV kod svog ginekologa.

milena14

12.04.2012. 23:59

Pozdrav! navršila sam 19 godina, menstruacijski ciklusi su mi nepavilni, znam je dobiti 18. dan ciklusa, sljedeći 23. dan ciklusa....ali konstatno vidim smeđi iscjedak sa malo krvi(boja čokolade do crne). vec duže vrijeme nemam normalno krvarenje. inače imam nerazvijene grudi,malo pojačanu dlakavost imam, da li su to hormoni u pitanju?
(spolni odnos nikad imala)..

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.04.2012. 22:30

Poštovana Milena, sudećii prema navedenom mislim da s obzirom na kratke razmake izmeđi menstruacija, svakako se radi o anovulacijskom krvarenju.
S obzirom na dlakavost, vašu dob svakako se radi o hormonskom dizbalansu.
Savjetujem da se javite ginekologu bez obzira na to što niste spono aktivna.
Za početak će vas pregledati ultrazvukom da se ustvrdi stanje vaših jajnika.

Rosalia alpina

15.04.2012. 14:15

Postovani, prije dva dana sam dobila smeđi iscjedak, a jucer je bilo i krvi pa sam mislila da sam dobila menstruaciju i popila prvu tabletu za kontracepciju(nisam ih nikad prije pila), ali danas je opet samo smeđi iscjedak pa mislim da sam se zeznula i da menstruacija jos nije nastupila. Znaci li to da moram kupiti novu kutiju, jer ocito da sam krivo popila 1.tabletu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.04.2012. 18:35

Poštovana, ne morate kupiti novo pakovanje. Počnite sa 1.danom prave menstruacije preostalih 20 komada.