Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spontani pobačaj u 20. tjednu trudnoće


Autor Poruka

0308k

27.12.2021. 18:30

Poštovani,
U 20.tjednu trudnoće dobila sam trudove te završila na hitnoj gdje su ustanovili da sam otvorena 2 cm i da se vodenjak spustio, beba je imala otkucaje i kretala se. Uzet mi je bris koji nije pokazao nikakve bakterije. Sve je završilo spontanim pobačajem isti dan. PHD nalaz još čekamo. Trudnoća je bila uredna i prije tog događaja sam imala redovni pregled u 18.tjednu i sve je bilo uredno uključujući i transv ultrazvuk koji je rađen na svakom pregledu. Imam 29 godina i to mi je bila prva trudnoća ostvarena pomoću klomifena iz drugog ciklusa. Prije toga sam radila briseve koji su pokazali ureaplazmu koja je izliječena te sam nakon toga bila na propuhivanju jajovoda.Imam PCOS (povišen testosteron i AMH),hormoni štitnjače uredni.
Molim Vas za savjet koje pretrage napraviti nakon svega?
Što je moglo uzrokovati prerano otvaranje ako bakterije nisu nađene?
Koliko pričekati za iduću trudnoću?
Hvala, Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

28.12.2021. 08:15

Poštovana, teško je ovako reći što je bio uzrok prijevremenom otvaranju ušća maternice i posljedičnom spontanom pobačaju. Potrebno je pričekati phd nalaz.