Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stidne uši


Autor Poruka

ivana.v7

03.05.2007. 09:05

Poštovani, molim vas da mi odgovorite na pitanje.. Moja sestra ima stidne uši već nekih mjesec dana. Koristila je šampon s permetrinom (2 puta, ali još uvijek ih ima), ima bebu od 5 mjeseci koju još doji. Ima li neko sredstvo s kojim se ona toga može riješiti, a da nije štetno za bebu? Mogu li se stidne uši prenijeti preko ručnika? Unaprijed zahvaljujem.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

14.05.2007. 22:15

Stidna uš je parazit koji, osim genitalnih, može infestirati i dlačice pazuha i ostale dlačice na tijelu, a kod djece se može naći i na trepavicama i obrvama. Infestacija se liječi preparatima permetrina ili šamponom koji sadrži permetrin ili lindan prema uputama proizvođača. Na žalost, trudnicama i dojiljama se ne preporučuje upotreba šampona koji sadrži lindan, Svo donje rublje, ručnike te posteljinu treba iskuhati te se suzdržavati od spolnog akta 24 sata nakon liječenja. Od velike je pomoći epilacija dlaka u infestiranom području !