Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah u trudnoći zbog posla


Autor Poruka

Anchie

22.09.2014. 22:20

Poštovani doktore,

Trudna sam 6 tjedana i radim kao zubni asitent u ordinaciji u kojoj pružamo uslugu RTG snimanja zuba. Zanima me kolika je štetnost zračenja zubnog rentgena i kolika je opasnost za plod. S time da ja osobno NE slikam jer nisam za to ni osposobljena. Ali razvijam slike. Čak sam jednom došla na posao (dok još nisam bila trudna) neznajući da doktorica ima pacijenta za RTG. Vrata od prostorije u kojem je rentgen su bila otvorena i ona je baš u tom trenutku poslikala zub. (Pa eto strahujem da bi se takva situacija mogla ponoviti i sad dok sam trudna)
Moram napomenuti i to da radim sa živom (mješajući amalgamske ispune) . Radim i sa rizičnim pacijentima (hepatits) a u zadnje vrijeme mi se nakon duljeg stajanja (dok asistiram) javlja bol u donjem dijelu trbuha i niže i jako se brzo umaram.
Iskreno strah me jako da ne ugrozim trudnoću. Pa me zanima dali na temelju ovih rizičnih čimbenika na poslu, mogu zatražiti bolovanje od odabranog ginekologa?

Unaprijed Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.09.2014. 17:45

Vi možete zatražiti ali da li će vam kolega odobriti bolovanje zaista ne znam. Ima tu elemenata koji svakako nisu preporučeni u ranoj trudnoći tijekom embriogeneze.