Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sveobuhvatno pitanje


Autor Poruka

zabrinuta777

18.09.2016. 03:05

Lijep pozdrav.
Zanima me jedno pitanje.. malo sireg sadrzaja.. imam 21 godinu. Ne koristim pilule. Niti ikakve druge lijekove.
Menstruacije su mi skroz neredovne posle poroda(14 mjeseci). Imala sam 3 puta ukupno. Svaka 3,4 mjeseca..
Medjutim.. u zadnje vrijeme mi je pocela opadati kosa i to ne malo..nego po cijeli pramenovi kose.( a nikakve tretmane ne radim koje inace nisam ) kilaza mi varira .. par dana super..par dana mi donji dio stomaka otekne kao da sam trudna u 5. Mj. I samo bi spavala.. cesto mi se desi da pocnem gubiti dah kao da me neko sakama gusi po vratu..inace sam svijetlog tena.. ali u zadnje vrijeme dlake po rukama,nausnici su potamnile.. a dlake na nogama postale toliko ostre i nakon epilatora sutradan vec pocinju rast. A do sada je to trajalo po 6 sedmica.. svi mi govore da nesto nije u redu sa hormonima ili stitnom zlijezdom. I da trebam kontrolisat.. ali neznam kome da se obratim..po vasem misljenu i cemu se tu radi..?kome da se dalje obratim. Molim vas za pomoc,savjet ili uputu. Da li je ovo neki ozbiljniji problem ili ne??kako ga da dozivim? Lijep pozz

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.09.2016. 18:45

Javit ćete se za početak svom ginekologu. Vjerovatno se radi o anovulaciji, pcosu, a s obzirom na duži izostanak menstruacije dobinira androgeni učinak jajnika.
Potrebno je napraviti spolne hormone i hormone štitnjače za početak, pregled i UZV pregled.