Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


svrbeš vrata maternice i bijeli sirkasti iscjedak


Autor Poruka

mirjan

10.05.2011. 13:45

doktore,molim vas ako mi možete odgovoriti na pitanje,osiječam svrbeš na grliću i kod spolnog onosa mi se povavio bijeli sirkasti iscjedak bez mirisa,hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.05.2011. 22:15

Poštovana, svrbež vanjskog spolovila i bijeli sirasti iscjedak rezultat je gljivične infekcije vanjskog spolovila i rodnice.
Savjetujem Canesten vaginalete kroz tri dana, te Canesten kremu izvana mazati par dana do nestanka svrbeži.
Lijekovi su u slobodnoj prodaji u apoteci i ne treba recept.

malibu

12.05.2011. 11:15

imala sam iste simptome, već jedno 5 puta u zadnjih godinu dana i svaki put sam se liječila kod ginekologa, uglavnom je to bio canesten, zadnji put mi je dr. uzeo bris i našli su stafilokok (majka je dr opće prakse i čudila se gdje sam pokupila stafilokok?), propisao mi je dalacin, funzol, gyno i rojazol kremu (sve odjednom), naravno simptomi su nestali. evo nakon 3 mjeseca opet ista stvar, već znam što mi je, jako svrbi, ako odem ginekologu opet ću dobiti istu/sličnu terapiju i pitam se dokada će to tako, koliko znam to su neke vrste antibiotika i sve te lijekove koje 6 puta godišnje stavljam u rodnicu, nije li to nezdravo? pila sam do veljače yaz, ali sam prekinula baš zbog tih gljivica, jer sam čula da se i od O.K. mogu pojaviti gljivice. imam spolne odnose sa istim partnerom (ujedno i prvim), s kondomom..
molim Vas za savjet, što učiniti da ih više ne dobivam? kako se liječiti a da nisu tablete (ako postoji neki način..) ?

unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2011. 01:25

Poštovana, s obzirom na perzistirajuće i opetovane smtenje savjetujem da ponovno napravite briseve vrata maternice na aerobe, anaerobe, mikoplasmu, ureaplasmu, funge te trihomonas. Stafilokok koji je bio na brisevima je vjerovatno zagađenje izvana. Obično ga ima na koži, vjerovatno se prikrao tijekom uzimanja cervikalnih briseva.
Ako je riječ samo o gljivičnoj infekciji savjetujem liječenje antimikoticima na usta kao mjera prevencije kroz duže vrijeme, jednom ili dva puta na mjesec .

malibu

13.05.2011. 15:35

Evo nazvala sam danas svog ginekologa kako bih se naručila na pregled, rekla sam sestri da mislim da je opet isto, ona mi je dala doktora a on je rekao da ne moram na bris (i meni je bilo čudno) nego da opet uzmem istu terapiju, samo bez kreme, i da onda napravim nakon 2-3 tjedna papu. (zadnji put sam radila mislim prije manje od godinu dana).
ne volim uzimati ništa bez da me doktor pregleda. što Vi mislite? i kako da napravim briseve koje ste mi preporučili, na uputnicu bih trebala ići kod svojeg ginekologa, a on mi je upravo rekao da brisevi ne trebaju, a privatno mislim da košta u tisućama kuna happy

i još jedno pitanje, je li nužno raditi papu jednom godišnje ako sam cijelo vrijeme s istim dečkom koji mi je ujedno i prvi, a i ja sam njemu prva? može li se bolest razviti sama od sebe ili se samo može prenijeti? ako je ovo drugo, onda ne vidim potrebu za time tako često, pošto ću i ostati s tim istim dečkom.

hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2011. 18:00

Poštovana, pokušajte sa opetovanom terapijom koju Vam je doktor preporučio. Ja sam samo rekao svoje mišljenje, što bih ja napravio.
Mislim da je uputno raditi PAPA test jednom godišnje.