Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca i gljivice


Autor Poruka

ZELJKA

12.03.2002. 21:22

Trenutno sam u 14 sedmici trudnoce i osjetila sam svrabez i peckanje u vagini.Prepisane su mi vaginalne tablete (clotrimazole)ali sam cula da se one ne preporucuju u prvom tromjesecju .Molim Vas odgovor kakve mogu biti posljedice ako uzmem te tablete i da li postoji mogucnost krvarenje ili nekih drugih komplikacija?
Unaprijed zahvalna

Doc. dr. sc. S. Kupešić

13.03.2002. 14:29

Poštovana,
S obzirom na subjektivne tegobe preporuča se primjena lokalne terapije te uvažavajući činjenicu da ste u 14. tjednu trudnoće mišljenja sam da ne postoji opasnost od neželjenih posljedica na fetus. Ipak preporučila bih učiniti ciljani obrisak cerviksa na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anareobe kako bi se ustanovio uzrok Vaših tegoba i provela ciljana terapija.

anny_17

06.01.2017. 18:20

Postovani,
prije godinu i pol sam osjetila svrabez vagine. Redovno sam se javljala lijecniku i koristila sam sve i svasta. Svaki puta na pregledu mi je rekao da nisu gljivice. Svrabez i dalje prisutan. Sada sam u 14 tjednu trudnoce i toliko imam svrabez da vise ni sama ne znam sta da radim. Nocima ne mogu da spavam, svaki dan mi je jednostavno nepodnosljov.
Da li postoji nesto cime bi mi se to smirilo.
S postovanjem

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.01.2017. 20:50

Napravite cervikalne briseve da se vidi o čemu se radi.