Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca ili opaki pms


Autor Poruka

MajaTtt

15.12.2020. 17:15

Poštovani M sam imala 25.11.2020. Inace mi je tocna i na vrijeme. Medutim nakon M imala sam s deckom spolne odnose (nezasticene). Nakon menstruacije u vrijeme plodnih dana vise puta. No 2 dana prije ovulacije mu je malo pobjeglo. Nakon ovulacije znaci par dana su mi grudi narasle, mislila sam da umisljam dok mi i decko nije potvrdio da su vece i napetije nego inace. Bolne su dok nosim grudnjak i smeta me sve vise,bradavice mi nisu osjetljive niti bolne... pocela sam od jucer osjecati bolove u trbuhu slicne menstrualnim bolovima a ponajvise s lijeve strane kao bockanje,nekad dode lagana bol u sredinu ali pretežno je na lijevoj strani i prema preponi... Moram istaknuti da bolne i povecane grudi nemam nikad toliko (10 dana) prije ocekivanje sljedece menstruacije pa sam malo zbunjena. Inace su mi ciklusi 26 dana. Te bolove ne osjecam sve dok mi taj dan menstruacije ne treba doći. Da li postoji mogucnost da sam trudna.. znam da postoji zbog odnosa u plodnim danima ali me brine to bockanje i pulsiranje u trbuhu navedenom gore. Trudnoca ili opaki pms po Vasem cijenjenom misljenju? Moram napomenuti jos to da imam 24 godine i da dečko i ja nebi imali nista protiv jednog bebaca. ☺

Ivo Balenović, dr. med.

16.12.2020. 11:15

Poštovana, prema navedenom postoji mogućnost trudnoće. Jedini način da to utvrdite je test na trudnoću. Uradite ga.

MajaTtt

17.12.2020. 08:40

S obzirom na simptome koje imam da li je rano da test napravim 5 dana prije sad ocekivane menstruacije ili da sacekam mentruaciju?

Ivo Balenović, dr. med.

17.12.2020. 11:25

Pričekajte menstruaciju pa ukoliko ne nastupi na vrijeme uradite test.