Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prva menstruacija nakon kiretaze


Autor Poruka

Nektar

16.12.2020. 23:05

Postovani,

Imala sam kiretazu nakon spontanog, 16. novembra. Bila sam na kontroli nakon 10 dana, tad je doktor vidio vrlo malo ostatka, rekao da nije problem, da cu krvariti pomalo jos sedmicu i to je to. HCG kontrolu nije radio. Tako je i bilo, nakon sedam dana od kontrole, krvarenje je potpuno stalo. Prosle sedmice sam osjetila predmenstrualne bolove, ali kako nisam bila sigurna, ipak sam otisla ginekologu da pogleda prosli cetvrtak. On je rekao ili je ovulatorna bol ili cu dobiti skoro menstruaciju, nakon toga je pogledao ultrazvukom, rekao da se endometrij lijepo obnovio, vidio je folikule na jajniku, nikakve znake upale, nista i rekao da bi menstruacija trebala doci za sedmicu do dvije maksimalno. Sinoc sam primjetila smedji iscjedak s primjesama krvi, blago, i mislila da je menstruacija jer sam imala i tipicne menstrualne bolove. No, krvi nema nikako, samo smedji iscjedak, kao da umjesto krvi dolazi ta smedje-zuckasta tecnost. Veceras je vec manje. Ne znam da li bih trebala sad opet otici ginekologu da vidi sta je, bila sam prije tacno sedam dana. Imam strah od Asherman sindroma, nisam istrazivala, ali je kod poznanice bilo tako, imala bi simptome menstruacije, ali krvi nigdje i onda su joj to dijagnosticirali.

Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

17.12.2020. 11:25

Poštovana, ako se UZV pregledom vidio dobro obnovljeni endometrij, onda nema opasnosti od Ashermana. Kod Ashermana endometrij ostaje tanak.