Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala


Autor Poruka

ketty3

25.12.2020. 17:30

Poštovani, zbog pozitivnog nalaza na ureaplasmu dobila sam azitromicin koji namjeravam popiti 500 mg kroz 3 dana. Osim pozitivne ureaplasme ono što primjećujem u zadnje vrijeme je neugodan miris, kiselkast te žućkasti iscjedak. Planiram koristiti i vaginalne te oralne probiotike. Zanima me je li to dovoljna terapija te da li da prvo potrošim azitromicin pa nakon njega krenem s dobrim bakterijama ili da koristim probiotike i u vrijeme terapije antibiotikom? Zanima me vaše mišljenje o navedenoj terapiji. Srdačan pozdrav, K

Ivo Balenović, dr. med.

26.12.2020. 13:35

Poštovana, nakon azitromicina krenite s probioticima. Nakon terapije antibioticima česte su gljivične upale, pa ukoliko iscjedak postane obilan i grudast, uz svrbež i peckanje, savjetujem neki od vaginalnih antimikotika (Canesten, Rojazol, Plimycol...)

Lililili123

14.11.2022. 13:05

Postovani,
Dan ipo sam imala neizdrzive tupe bolove u podrucju zdjelice,( odnosno podrucje ispod jajnika oko pupka izrazenije na desnoj strani) koji se pogorsavaju tjekom mokrenja i nakon istog. Jutros sam odnjela mokracu na analizu, medutim pijem doksiciklin vec mj dana zbog akni. Hoce li nalaz urinokulture biti valjan ili ne?

Hvala na odgovoru
Lp