Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala ili trudnoća?


Autor Poruka

blansa

03.12.2016. 12:15

Pozdrav!

Imam 21 godinu. Prvo što me muči je otkucaji srca.

Imam prosječno tlak 110/70, ali otkucaji srca i u najmirnijem stanju su poviše 90. U ljekarni kažu da je možda povezano sa štitnjačom što je moguće obizrom da mi majka i sestra pate od hipotireoze.

Pila sam Yaz pilule od 12. mjeseca 2015 do polovine 9. mjeseca 2016. Odnose sam nakon prestanka uzimanja pilula bez zaštite. Dakle početkom listopada i sredinom studenog. Prva menstruacija mi je došla kao i prije uzimanja pilula u normalnom ciklusu. Druga mi je došla tjedan dana prije i trajala je nešto kraće (dan, dva).

Nakon ovih drugih odnosa (od sredine studenog) mi se javio iscjedak iz rodnice, imam ga već 10ak dana. Žućkasto-bijeli sirasti iscjedak s time da primjećujem zadebljanje na usnama rodnice. Javlja se popraćen laganom ružičastom krvlju no samo par kapljica. Poslijednjih 5 dana počeo me boliti, e sad ne znam jel mjehur ili rodnica ili što već, ali trebam mokriti skoro svako 45 minuta, i odjednom me pritisne i kad se idem mokriti očekujem da ću dosta pomokriti, no samo malo bude.

Ne znam da li je moguće da su to neke ciste ili infekcija ili upala ili možda pak trudnoća...

Molim vas za pomoć i oprostite ako sam pogriješila temu.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.12.2016. 19:35

Prema opisanom radi se o upali mjehura. Javite se obiteljskom liječniku za terapiju. Otkucaji mogu biti vezani uz štitnjaču ili možda su posljedica anemije.