Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 9188

Broj poruka: 61839

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1

Uranjena Menstruacija

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Skladna

13.08.2017. 12:20

Postovani.
Dobar dan. Htjela bih vas pitati nesto ako vam nije veliki problem da odgovorite,naime menstruacija mi uvijek kasni a sada je dosla 3 dana ranije zanima me sta bi moglo biti uzrok tome i da li treba da se brinem. Bolove nikakve nemam ali me brine to sto je od kako znam za svoju mesntruaciju uvijek kasnila i to je prvi put da porani. Koji bi uzrok tome mogao biti jako se brinem i strah me da nije u pitanju kakva bolest ili mozda cak trudnoca ali redovno sam imala odnos uz snosaj van rodnice ipak me pomalo strah pa bih htjela da cujen vase misljenje. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

13.08.2017. 20:05

Poštovana, nema razloga za brigu. Menstruacija ne mora uvijek doći u isto vrijeme, niti biti istog intenziteta i duljine trajanja. Sve to ovisi o hormonima čije se lučenje može poremetiti i prilikom najmanjeg stresa.

Skladna

14.08.2017. 09:40

Postovani.
Naime jucer sam vam pisala kako je menstruacija dosla ranije. Ali menstrualna krv se samo ukazala na toalet papiru 2 puta nakon uriniranja i vise je nema to me jako brine jer nikada do sada mi se takvo sto nije desilo. I trudnkce dvije sam imala pa cak i kada zatrudnim ne pokaze se tako krv jako me brine bolove u donjem dijelu trbuha imam kao da ce doci. Ali me mnogo brine ta krv sto se jucer ukazala neznam vise sta da mislim i sta da radim. Skoro pa ludim od brige stresa ovaj mjesec nisam imala toliko pa sam se nadala da ce doci na vrijeme ali eto sta je tu je sada imam malo stresa zbog tog pokazivanja roze krvi

Skladna

14.08.2017. 15:40

Nadam se sto prije odgovoru jer vise neznam sta da mislim niti radim. Nikakve simptome nemam ne podrigujem kao s prve dvije trudnoce nemam mucnine ne debljam se jer inace cim zatrudnim odmah se pocnem debljati jedem vise i odmah na samom pocetku trudnoce pocnem podrigivati a sada nemam bas nikakve simptome pa me to pomalo i zabrinjava zasto da se ukaze malo krvi i vise nista da li je u pitanju bolest neka nesto sto remeti ciklus ili hormoni ili policisticni jajnici pa da se malo ukazalo zbog poremecaja rada jajnika mnogo me brine i s tavlja mi sumnju na razmisljanje jer neznam sta moze biti u pitanju jer dosad mi se to nikad njje desavalo.... Unaprijed vam mnogo zahvaljujem na odgovoru

veronika_24

14.08.2017. 15:45

Poštovani,

ciklus mi traje od 28 do 33 dana.Ovaj mjesec sam dobila menstruaciju na 20.dan ciklusa,s tim da nije bila kao regularna menstruacija nego više kao tamnosmeđi iscjedak koji je trajao 3 dana umjerenog inteziteta.Bila sam na putu i promijenila klimu pa me zanima da li mi je zbog toga menstruacija uranila?Inače me bole grudi tjedan dana prije nego trebam dobiti a ovaj put nisam imala nikakve bolove.
Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

14.08.2017. 19:50

Poštovana, za Skladna, teško je reći o čemu se točno radi, ali moguće da je došlo do hormonske neravnoteže.Preporučam ultrazvučni pregled i hormonski status.

Ivo Balenović, dr. med.

14.08.2017. 19:50

Poštovana, za Veronika_24, prema navedenom moguće je da se radi o ovulacijskom krvarenju.

veronika_24

14.08.2017. 23:15

Poštovani,hvala Vam na odgovoru,nisam do sad nikad imala ovulacijsko krvarenje pa sam se zabrinula.Što utječe na to da dođe do ovulacijskog krvarenja?Znam da je to kod nekih žena česta pojava ali meni je ovo prvi put.
S partnerom imam redovite odnose sa prekinutim snosajem pa me zanima koliko je ta metoda pouzdana?Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

15.08.2017. 11:00

Do ovulacijskog krvarenja dolazi zbog preovulacijskog pada estrogena. Metoda prekinutog snošaja nije u potpunosti sigurna.

veronika_24

19.08.2017. 10:25

Poštovani,

zanima me da li mogu menstruaciju očekivati u redovno vrijeme s obzirom na ovulacijsko krvarenje?Danas mi je 27.dan ciklusa a nemam nikakve simptome da bih mogla dobiti menstruaciju,inače me grudi bole tjedan dana prije.Da se nije možda radilo o uranjenoj menstruaciji iako je bilo više kao tamnosmeđi iscjedak?

Hvala,lp

Ivo Balenović, dr. med.

19.08.2017. 23:30

Poštovana, menstruacija dolazi oko 12 do 14 dana nakon ovulacije. Ukoliko tada ne dođe, a imali ste odnose tijekom proteklog mjeseca preporučam da učinite test na trudnoću.