Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ureaplasma...


Autor Poruka

andy33

11.05.2014. 23:25

Postovani!
imam pozitivni nalaz na ureaplasmu.....ginekolog mi tvrdi da se to moze dobiti samo preko odnosa da sam bila u kontaktu sa zarazenom osobom ...citala sam na forumu da s e jos moze dobiti u bazenu,sauni,preko rucnika...znam vrlo cesto ici se kupati u bazen..do sada nisam imala nikakvi problem....imam stalnog partnera 3 godine...dobila sam antibiotik na 20 dana ja i partner... da li je moguce da se samo preko spolnog odnosa prenosi ..?

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2014. 10:40

Svakako se slažem s mišljenjem vašeg doktora.

Diana84

21.06.2014. 17:15

Postovani! dve godine pokusavam da ostanem trudna ali dosad nije nam uspelo kod ginekologa sam bila poslao me na briseve a ovo su nalazi-Bris cervixa mikroskopski pregled rezultat Direktan gram preparat po vidnom polju 2-3 epitelne celije,sluz! Bakteroloski pregled mikroorganizmi nisu izolovani! Mikoloski pregled Candida spp negativ! Bris vagine Mikroskopski pregled Nugent ovi kriteriumi total skor 4-6 intermedijalni -del.izmenj,mikroflora! bakterioloski pregled vagine mikroorganizmi nisu izolovani, mikoloski pregled Candida spp negativ! Bris cervixa Chlamidia negativ. Bris cervixa Mycoplasma sp negativ,ureaplasma urealycticum +10/4 ! Molim vas recite mi vase misljenje! Meni je ginekolog prepisao Hemomycin 500 mg 2 kutije sto sam popila za 3 dana a muz mi je dobio kutiju doksiciklina 2 puta 1! I jos je dodao da zbog ureaplasme nisam ostala trudna dosad posle popijene lekove ne treba da idem na ponovni bris nego do septembra da radimo na bebici ako ne uspe opet ce me poslati na briseve! ja posle popijene tablete cesto idem da mokrim i bolucka me levi jajnik! i jos da dodam da me je pregledao vaginalno ultrazvucno i rekao mi da imam tanak endometrijum 3,2 mm to je bilo 5 dan ciklusa

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.06.2014. 22:05

Svakako uzimajte navedenu terapiju. Također bi nakon2-3 tjedna trebalo napraviti kontrolni bris.
Da li je to uzrok da ne dolazi do trudnoće iskreno ne vjerujem.
Svakako je nužno dalje vas obrađivati.

amelie_7777

14.08.2014. 19:40

Poštovani,

partner i ja smo imali gardnerellu, oboje smo se liječili te izliječili. U međuvremenu se partneru javilo učestalo mokrenje, peckanje pri mokrenju te lagana bol u području desnog bubrega. Otišao je napraviti pregled urina koji je sterilan te bris uretre gdje mu je izolirana ureaplasma 10 na 4. Dobio je doksaciklin 10 dana dvije na dan. Od kada je krenio sa terapijom nismo imali odnos. Mene zanima s obzirom da tek u ponedjeljak idem kod ginekologa, imam li i ja ureaplasmu iako nemam baš nikakvih simptoma te možemo li prakticirati seksualne odnose dok mu traje terapija, naravno uz korištenje kondoma?

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.08.2014. 20:55

Odnose možete imati uz zaštitu. Da li je vi imate ne znam. Potrebno je napraviti briseve cerviksa i uretre i kod vas.