Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplasma


Autor Poruka

ReginaPhalange

10.08.2021. 23:50

Poštovani,

Ohrabrila sam se i živa sam, popila sam prvu kutiju Sumameda, međutim danas me odmah nakon popijene tablete počeo jako boljeti trbuh, nakon par sati su počeli grčevi s proljevom, probadanja u želucu, mučnina je jača od dosadašnjih koje sam povezivala s trudnoćom (do sad nisam povraćala, danas ipak jesam), nažalost nisam na vrijeme počela koristiti probiotike no plaše me bolovi u trbuhu jer ne mogu odrediti jesu li povezani s crijevima ili maternicom/trudnoćom.
Bol nije poput menstrualne ili kao kontrakcije već mi je pritisak u cijelom trbuhu oko i ispod pupka, no širi se i u prepone i u križa a i gore prema želucu. Popila sam Lupocet no nije baš pomogao. Proljev sam imala samo 2x, ništa dramatično ali uz strašne grčeve.
Imate li savjet oko nastavljanja terapije, što ako postane još gore, te postoji li neki način kako raspoznati uzrok bolova u trbuhu?
Od početka trudnoće imam povremene menstrualne bolove te koristim Utrogestan vaginalno, sada uz to još i Geonistin, ali ovakve bolove, nadutost i pritisak koji traju cijeli dan još nisam imala.
Hvala Vam unaprijed,

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

12.08.2021. 01:25

Poštovana, savjetujem pregled. To je jedini način da se ustanovi uzrok bolova.

josipa900

05.01.2023. 23:30

Postovani, molim Vas savjet kako se rjesiti ureaplasme.

Prva terapija 500 mg azitromicina kroz tri dana, pauza sedam dana i opet 500 mg tri dana. Stanje se poboljsava, ali ureaplasma nazalost opet prisutna 10 na 4.

Druga terapija doksiciklin 2 puta dnevno kroz 10 dana, stanje odnosno simptomi se uzasno pogorsavaju.

Treca terapija 1 g azitromicina jednokratno. Stanje bolje, ali ureaplasma i dalje prisutna.

Najgore od svega su mi simptomi koji me ometaju u svakodnevnom zivotu i sto svaki put nakon terapije dobijem gljivice te promjenu na jeziku od antibiotika. Doktorica prepise neke zute vaginalate, ali mislim da mi ne odgovaraju jer se ni ne otope kako treba. Partnera nemam, a simptomi infekcije su se javili 2 mjeseca nakon zadnjeg odnosa pa ne znam jel to uzrok ili slabi imunoloski sustav. Nazalost je vucem vec 6 mjeseci.

S obzirom da azitromicin donekle pomogne, smatrate li da bi trebala neka jaca doza i da duze uzimam? Isto tako, citala sam za neke vaginalete na bazi joda? Unaprijed zahvaljujem