Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Urinarna i gljivicna infekcija nakon odnosa


Autor Poruka

mateaaaa

12.12.2014. 00:20

Postovani, vec vise od godinu dana imam problem da nakon svakog odnosa dobijem urinarnu i gljivicnu infekciju, u 1.mjesecu sam pila Sulotrim forte tablete od kojih sam dobila nuspojave, ali nakon njih mi se dosta dugo taj problem nije pojavio.. Sada zadnjih mjesec dana mi se to opet dogada, leukociti pozitivni, krv u urinu, crvena rodnica i bol unutar rodnice. Pila sam razlicite tablete (Nolicin, Ninur, Augmentin...) kreme i vaginalete Plymicol, ali to bi sve samo rjesilo problem do sljedeceg spolnog odnosa, nakon kojeg bi se dogodilo isto. Na pocetku tih problema sam mislila da je mozda problem u partneru, ali sada imam drugog partnera s kojim takodjer imam takve probleme. Citala sam na internetu da takve simptomi ima rak vrata maternice, pa sam se malo uspanicila. Svi ti bolovi su ostavili traga na moju psihu, svaki put stupam sa strahom u spolni odnos, jer otprilike znam sto me ceka nakon njega, koliko god se opustila, ne mogu uzivati zbog straha. Zanima me, kakve sve bolesti mogu biti s opisanim simptomima? I dali te infekcije mogu utjecati na moju plodnost? Hvala unaprijed..

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.12.2014. 10:50

Vaša konstatacija ne stoji. Mogu utjecati na plodnost.
Za početak potrebno je napraviti cervikalne briseve i urinokulturu.

mateaaaa

14.12.2014. 04:20

Urinokulturu sam radila prije par mjeseci, i pronadena je e.coli koju sam lijecila tabletama.. koji uzrok moze bit stalnim infekcijama?
ps. dali je pogresno sto sam imala spolni odnos bez zastite dok se lijecim od infekcije(gljivicne i urinarne)?

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.12.2014. 13:15

Morate ponoviti uk i cb. Ponovit terapiju. Odnose nemojte imati dok se upala ne sanira kod vas i partnera.

mateaaaa

16.12.2014. 10:05

Ako sam ipak imala nezasticen odnos, a decko se ne lijeci, dali je dovoljno da on koristi samo Plymicol kremu? i koji dio spolnog organa treba mazati?

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.12.2014. 10:50

Jeste li pročitali što mislim o vašem problemu.
Napravite cb i urinokulturu. Nakon toga treba terapija prema nalazu antibiograma za vas i partnera.