Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


urinarna inkontinencija nakon poroda


Autor Poruka

Ninja

08.12.2016. 17:10

Poštovani,
prije 3 mjeseca vaginalno sam rodila. Porod je bio ekspresan i bez komplikacija, epizotomija se nije izvršila već sam malo puknula, 2 šava. Oporavak je tekao uredno, prvi ginekološki pregled sam obavila 6 tjedana nakon poroda, sve je u najboljem redu. Ginekolog mi je preporučio da radim Kegelove vježbe jer mi se dešavalo da prilikom jakog smijeha te kihanja pobjegne određena količina urina.
Danas tih situacija nemam (što se tiče smijeha i kihanja/kašlja), no počela sam se ponovno baviti sportom (aktivan sam trkač) i zapravo čim krenem trčati urin samo počne teći, nemam apsolutno nikakvu kontrolu nad time i nisam primijetila nikakvo poboljšanje unazad mjesec dana, unatoč redovom i pravilnom izvođenju Kegelovih vježbi.

Da li je taj problem nešto čemu treba ipak više vremena za sanaciju ili bih ipak trebala potražiti specijaliziranu pomoć?

Unaprijed hvala i ugodan dan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.12.2016. 17:55

Napravite za početk urinokulturu. AKo je uredna može se probati terapija uz solifenacin.

Ninja

09.12.2016. 23:55

Najljepše vam se zahvaljujem na savjetu!
Urinokulturu sam napravila, svi nalazi su uredni. Inače jesam dosta sklona cistitisu, uvijek je bila uzročnik E.coli. Rješavalo se antibioticima, čak i u ranoj trudnoći sam imala dvije upale mjehura.
Čitala sam uputu o lijeku čiji aktivan sastojak ste naveli, no za sada mi nije opcija jer bebu isključivo dojim.
Ako imate još kakav savjet što da radim, bila bih vam zahvalna. Konzultirala sam se i sa svojim ginekologom, on smatra da trebam revnije izvoditi Kegelove vježbe i ne trčati uopće dok se problem ne sanira.

Ugodnu večer želim

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.12.2016. 18:00

Da navedeni lijek ne ide s dojenjem. Ostaju vam savjeti vašeg ginekologa.