Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Urinarne infekcije


Autor Poruka

Leptirica89

29.06.2016. 18:55

Poštovani,

imam 26 godina i česte urinarne infekcije. Gotovo svake godine u ljetnom periodu dobijem dijagnozu urinarne infekcije i liječenje antibioticima. Prošle godine sam bila kod ginekologa, te mi je nakon pregleda rekao da je sve uredu. Mene zanima, šta je uzrok tih mojih infekcija, jer ja stvarno pazim na sve (dovoljno tekućine, pamučno donje rublje, pravilna prehrana...? Kako ja uskoro planiram brak i porodicu, zanima me da li ove učestale infekcije (i korištenje antibiotika-najčešće ciprol) mogu utjecati na mogućnost začeća?
Također, upravo pijem još jednu terapiju ciprolom, a uz to i probiotik (Prolife). Pojavio mi se žućkast iscjedak. Ima li to veze sa antibioticima? Da li je Prolife dovoljan za prevenciju vaginalnih gljivica ili trebam uzeti još nešto?

P.S. Znam da ima puno pitanja, ali molim Vas da mi na sva odgovorite (posebno na ovo vezano za mogućnost začeća).

Unaprijed Vam mnogo hvala!

Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.06.2016. 20:40

Uzrok vaših urinarnih infekcija su bakterije. Normalno su neke od njih prisutne u urotraktu ali se ponekad više razmnože, nadvladaju dobre baketrije ili se unesu izvana tijekom odnosa. Važno je napraviti urinokulturu a ne liječiti na pamet.
Neće smetati začeču ako su adekvatno i pravovremeno tretirane.
ZA iscjedak koristite još koji dan Canesten vaginalete.

miki 5

01.07.2016. 01:35

Postovani,u 23 tj sam trudnoce. Ovaj vikend idem na more,da li se smijem kupati? Imam e.coli i u pon sam popila zadnju tabletu.

miki 5

01.07.2016. 16:15

Postovani,molim vas odgovor na pitanje. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.07.2016. 01:25

Možete ako je ista sanirana a to još ne znamo jer niste napravili kontrolnu urinokulturu.

miki 5

02.07.2016. 12:05

Ok,hvala na odgovoru. Jos me zanima da li ubodi komaraca stetni u trudnoci? Naime,komarci su me ispikali kao ludi,a ja u panici.
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.07.2016. 21:10

Od uboda komaraca neće se ništa dogoditi.

daisy-55

04.07.2016. 10:30

Poštovani,
U 11.tjednu trudnoće sam. Posljednji nalaz urina pokazao je znakove upale (leukocita:30-40, leukocitna esteraza:++, bakterija:nešto), ostali parametri i krvna slika bili su u redu. Dobila sam plymicol vaginalete i kremu, pila puno tekućine i čaj od brusnice te nekoliko dana nakon terapije napravila urinokulturu koja je sterilna (nema porasta aerobnih bakterija ni gljiva, 0-2 PMN u vidnom polju). Mislila sam da je sada sve u redu, no čula sam da je moguće da se radi o vaginalnoj upali? S obzirom da nisam imala niti nemam nikakve simptome niti poteškoće, izuzev gljivica koje mi pokazuje svaki papa test. Vaginalne briseve sam radila prije nekoliko godina i izliječila ureaplasmu, no od tada nisam mijenjala partnera pa smatram da bi i tu trebalo sve biti u redu. Što biste mi vi savjetovali u toj situaciji, mogu li smatrati da je infekcija prošla? Je li sigurno i dalje preventivno piti čaj od brusnice jednom dnevno u trudnoći?

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.07.2016. 22:25

Bilo bi dobro napraviti cervikalne briseve. Možete uzimati brusnicu cijelu trudnoću.