Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uspješna amniocinteza


Autor Poruka

zvijezdana

07.06.2006. 12:30

Poštovani doktore!
Koliko se puta iglom ulazi u maternicu prilikom amiocinteze?Naime imam 37 g. i rađena mi je amiocinteza tako što doktor nikako nije mogao izvaditi plodnu vodu što me je jako zabrinulo, tri puta je ulazio iglom i doslovno sam imala osjećaj kopanja po maternici.To me je jako iznenadilo jer je moj ginekolog na UVZ utvrdio da je položaj vodenjaka spreda, posteljica iza što je idealno za vađenje plodne vode što je i lječnik koji je radio amniocintezu potvrdio.Nakon zahvata mi je rečeno da nema otkucaja srca i da je beba umrla!!!S time što liječnik tvrdi da ih vjerojatno nije bilo ni prije zahvata (što mi nije rekao prije).Zašto je do ovoga došlo i zašto liječnik nije mogao izvaditi plodnu vodu nego tek nakon tri uboda iglom.Inače znam da je to invanzivna metoda ali i da se već dugo vrlo uspješno primjenjuje, da je rizik od pobačaja nizak(0,3-1%) i znam iskustva nekoliko osoba koje su je bez problema prošle.U čemu je bio problem?Ne znam kako bi se u sljedećoj trudnoći odlučila doći na ovaj zahvat od straha.Napominjem da je rađena u KBC Split.Mogu li doći u ZG i radi li se ta pretraga negdje u privatnoj ambulanti, klinici?Srdačan pozdrav i iskreno zahvaljujem na pomoći i odgovoru.

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

27.06.2006. 12:30

Poštovana,
izražavam Vam sućut zbog ishoda trudnoće. Što se amnocenteze tiče, postupak, kao i svaki drugi invazivni postupak, nosi sa sobom i doređene rizike. Oni nisu statistički visoki, ali je realizacija niskog rizika dramatična kad se to dogodi baš Vama. Sve Klinike u Zagrebu također obavljaju amniocentezu, pa se možete javiti u jednu od njih, ako ste izgubili povjerenju u navedenu ustanovu.