Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


UU & Streptococcus agalactiae


Autor Poruka

tija*

19.10.2006. 18:45

Dobar dan.
Prije 6 tjedana imala sam pobacaj u 24 tjednu trudnoce. Otvorila sam se te mi je vodenjak prolabirao u rodnicu, nakon 4 dana lezanja i strogog mirovanja u bolnici (terapija magnezij-sulfat) isprovociran mi je pobacaj tako sto mi je dezurni lijecnik probio vodenjak te me spojio na drib. Razlog zbog kojeg mi nije pokasno napraviti cerklazu bili su visoki leukociti (Nes.gran.= 7%) zbog cega se sumnjalo na infekciju vezanu za trudnocu. te mi je receno da je plod najvjerovatnije zarazen, iako je na ultrazvuku dijete djelovalo sasvim normalno te bilo zivo do posljednjeg trenutka. Po razgovoru sa patologom koji je pregledao plod i posteljicu receno mi je da nije nadjena bakterija niti infekcija te da je dijete bilo bez malformacija te normalnog rasta i razvoja.
Kao dijagnoza dato mi je:

AB.IMMINENS HBD XX
R.V.P.
CHORIOAMNIONITIS
PROLAPSUS FUNICULI UMBILICALIS
MORS FETUS IN UTERO

ABORTUS TARDUS MODUS PARTU
EXPLORATIO CAVI UTERI SEC. BUMM

Danas, nakon 6 tjedana dobila sam nalaze briseva koje su mi uzeti prije dva dana (menstruaciju sam dobila nakon 4 tjedna) i nadjene su mi:

Ureaplasma Urealyticum 10 na 4 CFU/ml, i Streptococcus Agalactiae, nikakve gljivice nisu nadjene.

Molim vas da mi date svoje misljenje o dijagnozi koja mi je postavljena, jer mi neke stvari nisu sasvim jasne. Isto tako bih vas molila ako mi mozete reci koje su moguce posljedice nadjenih bakterija te da li sam ih moguce dobila nakon pobacaja (nedavno) ili su one uzrocnik? Da li je koncentracija UU bakterije dovoljno velika da ugrozi moju plodnost? I da li je moguce da ih i moj partner ima? Postoji li mogucnost oslabljenog usca maternice. i ako da da li je pozeljna preventivna cirklaza u sljedecoj trudnoci?

Hvala vam najljepsa.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

27.10.2006. 16:30

Poštovana,
shvatit ćete da zbog složene problematike vezane uz Vaš slučaj s ovog mi mjesta nije moguće komentirati navedene nalaze bez potpunog uvida u tijek trudnoće i za nju vezanu dokumentaciju. I uz vaše iscrpne navode, svaki je ovakav slučaj, slučaj za sebe pa bi ga ovim putem bilo neozbiljno komentirati.