Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vaginitis


Autor Poruka

Mona

07.03.2008. 19:45

Postovani,
U prvom sam mjesecu ove godine tri dana nakon odnosa dobila vaginit pracen veoma zestokim simptomima-pecenjem i otokom, a imala sam i mali broj bakterija u mokraci. Uzorak mokrace i vaginalni brisevi su pokazali prisustvo iste Proteis bakterije. Ordinirana mi je terapija norfloksacin tabl-4 dana i Poligynax vag. u toku 12 dana. Od juce osjecam opet neku nelagodu, nesto slicno kao prosli put, ali simptomi su puno blazi. Inace, vaginiti mi se obicno javljaju poslije nekoliko posljedovateljnih odnosa, osobito ako koristimo prezervativ. Sumnjam, ali ipak, dali je uopce moguce da mi prezervativ stvara tu nelagodu, buduci da je ne osjecam odmah nakon odnosa, nego dan poslije? Mogu li na svoju ruku opet uzjeti Poligynax da se ne bi pogorsali sadasnji simptomi, zarenje, pritisak kod cerviksa i na nekih mjestima po duzini rodnice, ali bez znacajnog otoka, bez svraba i bez iscjedka?
Hvala.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

20.03.2008. 15:10

Poštovana,
preporučio bih ipak da ponovite cervikalni bris pa onda, ne čekajući nalaz, koristite Polygynax. Prema rezultatima brisa Vaš će liječnik moći odrediti specifičniju terapiju.
Prezervativ u nekih osoba može izazvati alergijsku reakciju pa obratite pažnju na materijal (latex, poliutretan) od kojeg je načinjen. Zamijenite ga prezervativom od drugog materijala i pokušajte.