Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vise problema za kratak vremenski period


Autor Poruka

ciki11

11.10.2014. 20:25

Postovani,
Bas me je sramota sto ovo pisem. Ovako, moji problemi pocinju prije 2 mjeseca. Tada sam imala upalu jajnika i pila sam antibiotike Pancef. Nakon toga sam radila urinokulturu i bila je u pitanju bakterija Enterokok. Pila sam Ciprocinal 10 dana. Zbog toliko antibiotika dobila sam kandidu. (taj rezultat je stigao prije par dana). Od antibiotika i pada imuniteta pojavili su mi se kondilomi. Ginekolog mi je rekao da se prenose polnim putem, ali je decku sve sterilno, pa me to zbunjuje s obzirom da mi je prvi i jedini partner. Radila sam i cervikalni bris, sterilno je. Rezultat hlamidije jos uvijek nije stigao. Hpv tipizacija takodje nije stigao rezultat. Takodje imam vodene ciste na jajnicima. Ginekolog to prati i dobila sam Yaz pilule. Tek mi treba dati terapiju za kandidu, VI grupu sekreta imam.
Moje pitanje je sta mogu da uradim da pomognem sebi? Cim mi se zavrsi menstruacija, idem da uklonim kondilome laserom. Jako se plasim i ne znam sta mogu uraditi da se oni ne pojave opet. Uz sve to sam i malokrvna. Takodje znam da je kandida uporna.
Malo mi je cudno i sto je decku sve sterilno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.10.2014. 21:25

Ne razumijem što je dečku sterilno?
Savjetujem da otiđe na pregled dermatologu. Način je spolno prenosiv.
Vama savjetujem podizanje imuniteta.

ciki11

12.10.2014. 04:20

Postovani,
Decku je sterilna spermokultura i urinokultura. Urolog mu je uradio bris, i to mu je takodje sterilno. Nista nije izolovano.
Trudim se podici imunitet. Ali nisam sigurna koliko uspijevam.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.10.2014. 12:35

Ali mu nije radio bris na hpv. Sugeriram da ga pregleda dermatolog.

fibi

14.10.2014. 22:20

Postovanje, molim Vas da mi kazete ,stvarno Vas molim, prvi put imam problema sa menstruacijiom, sve se pocelo desavati od maja 2014 god, (do tada je sve bilo uredu ), u maju mjesecu nisam dobila menstruaciju, (koju vec dobivam od 11-te godine , samo tada nedavno prije par mjeseci mi je izostala), otisla sam doktoru i receno mi je eto kao ukazuje se na PCOS, al nista kao strasno, od tada menstruacije mi kasne po nekoliko dana ,2.3.5 dana najvise, al dobivam svakog mjeseca, radila sam hormone i pitala sam doktoricu da li ima problema u vezi plodnosti,rekla je ma nema nikakvih problema, al da cu morati korisiti neke tablete da bi mi se regulisao moj ciklus. Imam 20 godina, i olim Vas da mi kazete jel opasno PCOS, i moze li se lijeciti i kakve su sanse za trudnocom??? Hvala VAM unapriijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.10.2014. 12:25

Svakako da je dobro da uzimate pilule za regulaciju ciklusa.
Vjerovatno danas sutra neće biti problema za ostvarivanjem trudnoće.