Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zasto ne mogu zatrudniti?


Autor Poruka

Artemida0001

16.08.2016. 17:40

Postovani,

Imam 22 godine i muz i ja bi htjeli dijete. Naime, vec se skoro godinu dana trudimo, ne rabimo nikakvu kontracepciju i pratimo plodne dane, medutim, jos uvijek nista.
Usput, imam i problema sa stitnjacom i pijem terapiju euthyrox 25 mg i na zadnjoj kontroli u 5 mj su mi hormoni bili uredu ali me doktor ostavio na istoj terapiji i pitala sam ga mogu li ostat trudna sad kad su mi hormoni uredu i rekao je da mogu, stoga ne razumijem u cemu je problem?

Moze li to biti od tih tableta, ili nesto drugo nije uredu samnom, ili se mozda previse brinem oko toga svega pa zato ne mogu?

Znam da sam mlada jos, ali me zanima zasto jos uvijek nisam ostala trudna, a toliko to zelim..?

Unaprijed hvala,

Lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.08.2016. 23:45

Koji je razlog ne znam. Štitnjača nije jer uzimate terapiju. S obzirom da godinu dana ne dolazi do trudnoće sugeriram da lagano krenete s obradom, kao i partner.

Ljulja

04.09.2016. 03:55

Postovani doktore,
Molila bih vas za misljenje.
Ja imam 24, a suprug 34 godine. Prije koji mjesec smo se vjencali zeljeli imati bebu, no nisam nikada mislila da to nije tako lako obzirom da sam se uvijek bojala nezeljene trudnoce.
Moji ciklusi su uvijek bili 30 dana, u dan tocni. Sada su odprilike 26-30 dana. Predhodni: 10.7. , 6.8. I sada bih trebala dobiti.
Sada imam sve simptome pms-a. I aigurna sam da cu opet dobiti mengu.
Zanima me jeli normalno da nakon svakog odnosa sva sperma iscuri iz mene? I dali je to uzrok sro jos nisam trudna?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.09.2016. 19:30

Normalno je. To svakako nije uzrok. Morate godinu dana imati odnose i da ne dođe do trudnoće, tek tada se kreće s obradom.
Budite strpljiva.