Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zuti iscjedak


Autor Poruka

kajak78glo

29.01.2019. 23:35

Pozdrav,javljam se jako zabrinuta.Moj problem je zuti iscjedak kojeg se ne mogu nikako rijesiti. Imam 18 godina,spolni odnos jos nisam imala,ginekologa sam posjetila prije godinu dana i do sad sam imala 3 terapije,nakon rezultata nalaza briseva ustanovilo se da imam gljivicnu infekciju,propisane su mi bile masti i kreme-nije pomoglo,tablete i vaginalete-nije pomoglo,ne znam sto i kako dalje,sto poduzeti i kako se vise rijesiti te neugodne smetnje,iscjedak je zute boje i neugodnog mirisa prati me vec duze vrijeme.Menstruaciju imam redovitu (+/-1 dan),obilne i jako bolne ima li to kakve veze? molim pomoc!hvala

Ivo Balenović, dr. med.

30.01.2019. 15:10

Poštovana, radi se o gljivičnoj upali. Gljivice normalno žive u rodnici i kada se poremeti vaginalna mikroflora mogu se razmnožiti i izazvati upalu. Razlozi su uglavnom prekomjerna uporaba antibiotika, uporaba kontracepcijskih tableta, prekomjerna higijena spolnih organa uporabom alkalnih sapuna koji uništavaju normalnu floru rodnice, menstruacija, neadekvatno (sintetičko i preusko) rublje, neadekvatni higijenski ulošci, neregulirana šećerna bolest.. Savjetujem da pokušate s nekim od probiotika koji će pomoći u uspostavi normalne vaginalne mikroflore. Prekontrolirajte šećer.