U Hrvatskoj novi koronavirus uzima sve veći zamah


U Hrvatskoj novi koronavirus uzima sve veći zamah

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite koja je maloprije održana, potvrđeno je da je u Hrvatskoj 206 osoba zaraženo novim koronavirusom, što je za 49 osoba više nego jutros. Inače, za 14.134 osobe je određena mjera samoizolacije. U fazi smo uzlazne putanje epidemijske krivulje, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Kao negativni trend naglasio je da postoje građani koji ne poštuju samoizolaciju. Poželjno je biti vani, ali ne u socijalnom kontaktu, istaknuo je ministar Beroš.  

Krivulja broja oboljelih brzo je krenula uzlaznom putanjom. Koliko će ta putanja biti strma ovisit će o ponašanju građana, kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a te se zahvalio zdravstvenim djelatnicima i svima koji su angažirani u ovoj kriznoj situaciji. Zasada je 12 liječnika zaraženo koronavirusom.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je na odluku o ograničavanju okupljanja na javnom prostoru te restrikcijama u vezi s javnim gradskim prijevozom. Poručio je i da će se policija obračunati s onima koji šire lažne inofrmacije. Naglasio je da će biti obustavljen i tramvajski promet, a autobusi će biti dezinficirani te će se vidjeti koje su to nužne djelatnosti, odnosno djelatnici u zdravstvenim službama i drugim službama koje trebaju raditi. Oni će dobiti posebne iskaznice civilne zaštite, dodaje i ističe da će ih dobiti i novinari. - Moći će ući u autobuse uz pridržavanje svih mjera epidemiologa samo oni koji su nužni da život funkcionira. Drugima neće biti dopušten ulazak u autobuse, dodaje Božinović.

Povezano s viješću:

Izvor:
HRT

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.