U Hrvatskoj se broj zaraženih koronavirusom popeo na 31


U Hrvatskoj se broj zaraženih koronavirusom popeo na 31

Prema najnovijim podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite, u Hrvatskoj se ukupan broj zaraženih novim koronavirusom (COVID-19) popeo na 31. Distribucija zaraženih novim koronavirusom po gradovima u Hrvatskoj je sljedeća: Zagreb 12, Rijeka 8, Pula 6, Varaždin 4 i Petrinja 1.

Procjenjuje se da će broj zaraženih s COVID-19 u Hrvatskoj rasti. No, bitno je znati, da preko 80 posto bolesnika ima vrlo blagu kliničku sliku.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) poziva osigurane osobe, naročito one starije dobi, da privremeno odgode svoj dolazak u službene prostorije HZZO-a kako bi zaštitili sebe i svoju obitelj, ali i radnike HZZO-a.

Također, mole se osigurane osobe, kojima je neophodan dolazak u HZZO radi reguliranja određenih prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja da se obrate telefonski u regionalne urede, područne službe i ispostave HZZO-a prema mjestu prebivališta ili na mail ppp@hzzo.hr gdje će dobiti upute na koji način da dostave potrebnu dokumentaciju kao i odgovore na sva pitanja.

Prema najnovijim podacima u svijetu je od novog koronavirusa oboljelo 134.930 ljudi, umrlo je 4.990 ljudi, a oporavilo se njih 70.396.

U susjednoj Italiji jučer je od infekcije novim koronavirusom (COVID-19) umrlo 189 osoba, te se time ukupni broj umrlih povećao na 1.016. Trenutno je zaraženo 15.113 osoba, a njih 1.153 je u kritičnom stanju.

Povezano s viješću:

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera