U Hrvatskoj dosad zaraženo novim koronavirusom 19 ljudi


 U Hrvatskoj dosad zaraženo novim koronavirusom 19 ljudi

U Hrvatskoj su sinoć potvrđena tri nova slučaja zaraze novim koronavirusom (COVID-19) tako da je dosad zaraženo 19 ljudi. Nacionalni stožer civilne zaštite bi danas trebao razmotriti prijedlog da se u zemlji zabrane i sva okupljanja više od sto ljudi.

Pod mjerama samoizolacije u Hrvatskoj je trenutno je 5.900 ljudi. Epidemiolozi prate njihovo stanje. 

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od novog koronavirusa oboljelo 126.502 ljudi, umrlo je 4.637 ljudi, a oporavilo se njih 68.317.

U susjednoj Italiji jučer je od infekcije novim koronavirusom (COVID-19) umrlo 196 osoba, što je najveći broj umrlih od koronavirusa u jednom danu od njegove pojave u Italiji. U Italiji je od infekcije koronavirusom dosada ukupno umrlo 827 osoba, a zaraženo je koronavirusom njih 12.462. U ozbiljnom ili kritičnom stanju se nalazi 1.028 osoba.

Slovenija će od ponedjeljka zbog koronavirusa otkazati nastavu u svim školama i ustanovama visokog obrazovanja, a zatvaraju se i vrtići.

Što se pak Srbije tiče, ona se odlučila za zatvaranje graničnih prijelaza prema Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.

Američki predsjednik Donald Trump na 30 je dana obustavio sva putovanja iz Europe u SAD kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u SAD-u. Zabrana će se primjenjivati od petka u ponoć po američkom vremenu.

Inače, ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus jučer je proglasio pandemiju zbog novog koronavirusa (COVID-19).

Povezano s viješću:

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera