Home / Vijesti / Besplatni pregledi madeža i konzultacije s liječnicima

Besplatni pregledi madeža i konzultacije s liječnicima

Besplatni pregledi madeža i konzultacije s liječnicima

U nedjelju, 27. svibnja, od 10 do 18 sati, na Europskom trgu u Zagrebu, u sklopu 11. javnozdravstvenog projekta "Djeluj sada" u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i u suradnji s Udrugom za prevenciju tumora i drugih bolesti kože "Zdravi pod suncem", građani će imati priliku besplatno i bez uputnice pregledati madeže i savjetovati se sa stručnjacima iz područja dermatologije i onkologije o načinima prevencije tumora kože te o važnosti preventivnog ponašanja. 

U 2015. godini u Hrvatskoj je bilo 649 oboljelih od melanoma, od toga 362 muškarca i 287 žena. U usporedbi s prethodnom godinom, porast u ukupnom broju oboljelih viši je od 10 posto. 

Broj novooboljelih žena (287) 2015. godine gotovo je jednak broju u 2014. godini (282), ali se uočava znatan porast u broju oboljelih muškaraca kojih je 2015. godine bilo čak 362, za razliku od prethodne godine kada je od melanoma oboljelo njih 305.

Posebno su zabrinjavajući podaci da je melanom već drugu godinu zaredom na devetome mjestu u ukupnom poretku zloćudnih tumora kod muškaraca, a kod žena je ove godine prvi put ušao među deset najzastupljenijih.

Izvor:
Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, Udruga za prevenciju tumora i drugih bolesti kože "Zdravi pod suncem"

 

15 godina zdravstvenog portala Cybermed.hr
Revija za zdravlje
Prijava za newsletter

Anketa

Je li dvojni angažman liječnika u sustavu javnog zdravstva i privatnoj praksi koruptivna praksa i primjer sukoba interesa?

Ljekovito bilje