Konzumiranje sirovog voća ipak ne snižava krvni tlak?


Konzumiranje sirovog voća ipak ne snižava krvni tlak?

Istraživanje provedeno na 4.680 ispitanika srednje životne dobi, ukazuje da osobe koje više jedu sirovo voće ili piju voćne sokove, ne moraju nužno imati i niži krvni tlak.

Inače, neka prethodna istraživanja pokazala su da konzumiranje voća i povrća može pomoći u snižavanju krvnog tlaka, no posebna uloga voća ostala je nepoznata.

Poznato je da osobe koje jedu više voća, unose više vitamina C, vlakana, kalija i magnezija, koji su važni za zdravlje.

No, treba reći da neki voćni sokovi sadrže dosta šećera koji se brzo apsorbira, što može zasjeniti neke prednosti samog voća.

Svakako treba istaknuti da iako većina liječnika ne očekuje da će konzumiranje voća sniziti krvni tlak, ono ipak može pomoći u postizanju zdrave tjelesne težine, što u konačnici može sniziti krvni tlak.

Izvor:
The American Journal of Clinical Nutrition