Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


moguća trudnoća


Autor Poruka

mayanl

25.01.2009. 12:10

Postovana,
Imam jedno pitanje. Ciklusi su mi na 28 dana. U decembru 2008. prvi dan menstruacije je bio 10. decembar (na vreme). Imala sam odnose 17, 20. i 30. decembra 2008. s tim sto je 17. decembra odnos bio nezasticen (mada decko nije svrsio u mene). Sledecu menstruaciju sam dobila 7. januara tacno na vreme. U januaru 2009. nisam imala odnose. Oko 20.-og januara su me pocele blago boleti grudi a i danas 25. januara jos uvek osecam blagi bol a trebala bih dobiti tek 3. ili 4. februara. 23. januara sam uradila test na trudnocu (za svaki slucaj) i bio je negativan. Mozda samo umisljam, ali me brine ta bol u grudima koja zna biti indikator trudnoce. I kada smo koristili zastitu bojim se da i ta tekucina koju muskarci luce moze dovesti do oplodjenja (jer je bilo-tekucine pre nego sto je kondom stavljen). Mozda Vam sve ovo zvuci glupo, ali bih volela da cujem vase misljenje. Sutra cu da radim nalaze urina u bolnici (za svaki slucaj, a mozda i preterujem).
Unapred zahvalna!!!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.01.2009. 14:15

Obadvije, budite ljubazne i pročitajte ovaj topik, i topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja, bit će vam puno toga jasnije.

arijela2

26.01.2009. 11:30

poštovana ginekologice užasno sam zabrinuta...24.12.sam imala zadnju menstruaciju,(5 dana je trajala)5.1.sam imala nezaštićeni odnos znači 13 dan od početka ciklusa,7.sam otišla svom ginekologu bilo je prošlo manje od 48 sati i dao mi je cilest tableta 2+2+2 svahih 12 sati...19.1 sam trebala dobiti menstuacijuimam inače redovite svakih 27-28 dana...i sad 7 dan nedostatka menstruacije sam napravila test onaj za 60kn i pokazao mi je pozitivno.saddali je to sto posto nakon tih tableta ili i dali da odem ginekolu na ultrazvul jel bi mogao on vidjet dali sam u drugom stanju?jer mi je čudno posto sam imala bolove u trbuhu i grudima,a i imala sam želučanu virozu..unaprijed zahvaljujem !

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.01.2009. 14:25

Bojim ste da ste trudni, jer pilula za dan poslije ima pouzdanost od 96%, 4% žena ipak ostane trudno. Javite se ginekologu.

19.02.2009. 20:00

trebam veeeeLiku p0m0ć,,u veZi trudnoće..neznam dali sam trudna.uskoro ću 18..jako se brinem..imama neke simptome trudnoće al uglavnom su oni bili tu i prije mojih spolnih odnosa.naime.prije 4 tjedna sam imala odnos ali mislim da nije to to(neznam kako da se izrazim).nismo išli do samog kraja,nije svršio ali ipak bojim se tzv"kapljice ljubavi"..dali ona mOže što uzrokovati?imala sam mjesecnicu 5 dana nakon tog. Prije par dana sma imAla opet odnos ali smo koristili kondom i za to se ne brinem,ali za ovo prije..poslije ovog zadnjeg i jedinog pravog odnosa sam sutradan povračala i bilo mi je loše(mučnine,vrtoglavice)dali je to povezano s tim odnosom ili onim prije.ili je to samo obična viroza?HELP!..dali imama razloga brinuti se i dalje ne spavati noćim i da kupim test iLi...?pomagajte molim Vas!Mjesecnicu trebam dobit tek za 20ak dana!nisam spremna za djete,nisam još završila srednju a neželim život ovako završiti,želim jš nešto u životu osim djeteta i dečka.unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

19.02.2009. 22:05

Pa onda se pobrinite za poštenu kontracepciju. Za početak pročitajte par stranica ovdje da nešto naučite, a onda kupite test da se smirite.

Ezekiel

19.02.2009. 22:10

Poštovana doktorice,
mislim da je odgovor na ovo pitanje negativan, ali ipak bih vas voljela upitati sto mislite postoji li sansa za trudnocu....prekinula sam pilule Logest usred kutije, i 6.2. mi je dosla menstruacija. Odmah nakon nje mi je sluz postala gusta, bijela i trakasta kao nikad do sada za vrijeme uobicajenih menstruacija/ovuclacija prije pilula. No nakon 2-3 dana je nestala. Imala sam spolne odnose 14.2.(9. dan) i 16.2.(11 dan) i bilo je dosta kontakta bez kondoma no decko nije svrsio u mene, nije bio cak ni blizu no ipak se bojim onih kvazi predejakulata. Grudi mi jos od prekida Logesta nisu splasnule (kao sto je to prije bilo) vec su ostale malo vece i bolnije.

Prvenstveno me je zbunila ta sluz, te prekid tableta (to mi je bila 4. kutija), pa nisam sigurna da li se ciklus istog trena "ponasa normalno" ili ce prvi biti "cudan" npr preuranjena ovulacija, kasnjenje menstruacije i sl.? Inace su mi ciklusi gotovo uvijek 28 dana, a vrlo rijetko se zna dogoditi 26 ili 29.

I opet ponavljam, ne mogu vjerovati zasto ima toliko nezeljenih trudnoca ako se zaista moze zatrudniti samo na dan ovulacije, plus npr. 2 dana prije i poslije s tim da je muskarac svrsio u potpunosti u partnericu. Ne vidim smisla u predejakulatima i slicnome......dakle ne mislim da prekinuti snosaj vec cisto na malo seksa bez kondoma ali da se muskarac ne dovede jako blizu orgazmu. Da li je to zaista toliko opasno, ili se bezrazlozno bojim? Mislim da ste negdje vec naveli da nema prevelike opasnosti, no ne mogu se sa sigurnoscu sjetiti.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.02.2009. 00:20

Ma bezrazložno se bojite. Ali ciklus vam je zbog tog naglog prestanka nepredvidiv, ne možete ovaj mjesec računati na ovulaciju kao inače.

ANITANG

20.02.2009. 00:20

Doktorice znam da je nevezano za ovu temu ali molim vas da mi preporucite pshijatra u Novoj Gradiski.Ocajna sam .Imam 25 godina i sam izlalz u svom zivotu vidim smrt.Nikako da se oslobodimm nekog straha,bojim se toliko da se bojim komunicirati sa ljudima.....Necu vam vise nista reci...Ima tu svega od pshičkog zlostavljanja do batina a imam 25 godina.......Molim vas kojem psihijatru da se obratim.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.02.2009. 09:00

Javite se dr. Nini Oršanić.

Ezekiel

20.02.2009. 10:20

@doktorice,
hvala na odgovoru. Zbunjena sam uglavnom zbog tog cudnog iscjetka i grudi, jer izmedju kutija su mi se uvijek vratile u prijasnje stanje a sad, 2 tjedna nakon prestanka uzimanja tableta su i dalje povecane i bole pa mi nije jasno zasto. Evo danas mi je petnaesti dan ciklusa ali iscjedak je normalan, da li je onda moguce da se ovulacija uspjela dogoditi onako rano, odmah iza menzisa? Jao to me sve tako nervira...ja sam uvijek mislila da je nase tijelo kao sat, ali bas sad cesto citam kako vi govorite da je daleko od savrsenstva...pa to je tako bezveze ako nikako ne mozemo sa 99% sigurnoscu predvidjeti ovulaciju.... sad

Ovo sve mi je vazno samo zbog partnera koji je, za razliku od mog prethodnog s kojim je bilo sve savrseno, malo neodgovorniji (ne pere se izmedju odnosa jer smatra da kondomi sadrze spermicidna sredstva, a ja mu kazem da to NIJE tocno), te ima problema s erekcijom i s kondomima (on se kao, mora malo "zagrijati" bez kondoma"blunk.....i sve me to jako nervira...jer s Logestom ocito imam nekih nuspojava(cudne mucnine i osjecaji u glavi, a ionako cesto imam migrene, dijagnosticirana mi je i oftalmicka migrena- da li se tako zove, ugl. gubim vid ali jako rijetko), flasteri navodno imaju veci postotak sanse za krvne ugruske, Yasmin sam davno otpisala...ginekologica mi iz nekog razloga nije ni spominjala Cilest i Diane. Sad mislim neko vrijeme pratiti te "cudne osjecaje" i mucnine u glavi, ako ih ne bude onda je 100% kriv Logest...

ivyica

23.02.2009. 00:35

Poštovana doktorice!
Mozda ce ovo glupo zvučati, no tražim Vaše stručno mišljenje!
Nadam se da ćete odgovoriti na njega.
Imam 18 godina i jos nisam spavala s deckom. Citala sam da neke cure mogu se roditi bez himena ili samo pukne bez da to znaju. No, moje pitanje je sljedece. S deckom sam vec neko vrijeme i samo je pitanje trenutka kada cemo spavati skupa--zasad se polako se ufuramo prakticirajuci peting. No prije 40ak dana, nesto i vise dogodilo se da smo malo grublje isli, te postoji mogucnost da mu je ostalo sperme na rukama i da je nakon toga mene dirao.
Menga mi kasni vise od mjesec dana i imam cudne bolove u donjem dijelu trbuha, slicno grcevima koji se znaju pojaviti prije menge, no oni vec traju,a menga ne dolazi! Znam da je apsurdno i znam koji je proces potreban da bi cura ostala trudna--no sad je lagana panika! nadam se da me shvacate!
Što da radim? Postoji li mogucnost trudnoce? Kod ginekologa imam namjeru ici, no svi su mi preporucili da odem nakon sto ne budem vise djevica..
Molim za Vaš savjet!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

23.02.2009. 10:05

Znate koji je proces potreban da se ostane trudan? Onda bi bilo lijepo od vas kad ne bi trošili moje vrijeme na dugačka pisma u kojima daj proces nije opisan happy

zapuštena

23.02.2009. 13:25

Poštovana doktorice,
situacija je slijedeća: prvi dan zadnje menstruacije bio je 26.01.Pošto sam imala odnose bez ikakve kontracepcije ( ali muž nije svršio u mene) postoji li ikakva šansa za trudnoću jer nisam dobila menstruaciju ( znam sigurno da odnos nije bio od 12.-14. dana ciklusa, mislim da je bio 15.).Bojim se da sam trudna, a iskreno ne treba mi to..
Unaprijed hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

23.02.2009. 18:55

Morate napraviti test.

nanulina

25.02.2009. 21:30

Poštovana doktorice molim vas da me riješite dileme i panike. Naime ja već tri godine uredno uzimam Yasmin tablete. Danas sam popila zadnju iz paketića. U drugom tjednu uzimanja tableta sam pokvarila zeludac te sam tri sata nakon uzimanja Yasmina povraćala, bilo mi jel oše cijeli taj i sljedeći dan. Sljedeći dan sa uzela yasmin u običajeno vrijeme te imala dosta jaki proljev kroz taj dan. Tri dana nakon toga sam nekoliko dana za redom imala nezaštićeni odnos sa svojim partnerom, naravno pijući i dalje nornmalno Yasmin. U zadnjem tjednu uzimanja tableta me lagano počelo boliti u donjem dijelu trbuha te su mi grudi blago narasle. Nemam nikakve druge simptome, a i ovi mogu biti dio moje panične autosugestije. Postoji li mogućnost trudnoće? Naime izmedju ostalog prije nekoliko godina sam imala operaciju dermoidne ciste na desnom jajniku pri kojoj mi je uklonjen isti te desni jajovod, znam da to ne smanjuje mogućnost trudnoće ali eto informacije radi. Unaprijed se zahvaljujem na vašem odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.02.2009. 22:55

Ne vidim što bi kod vas ukazivalo na trudnoću.

26.02.2009. 10:50

Poštovana doktorice!

Zadnju mjesečnicu sam imala 8.2.....Imala sam nezaštićeni spolni odnos 19. i 20.2. Nije partner svršio u mene.
Zanima me kad najranije mogu napraviti test na trudnoću?Dugo mi je čekati do 10.3. kad trebam dobiti.

Poslije odnosa osiječam užasan svrbež i sinoć mi se pojavio bijeli gusti iscjedak bez mirisa. Što bi to moglo biti?
U ginekologa sam naručena tek za dvadesetak dana...izludit ću dotada od brige i svrbeža...

Hvala vam...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.02.2009. 17:15

Test najranije možete napraviti 15 dana iza odnosa. Svrbež su gljivice, treba vam terapija, zamolite da vas prime ranije.

markana

02.03.2009. 10:55

Poštovani.
Četiri mjeseca pijem Diane, redovito i nisam imala nikakvih problema. U posljednjih mjesec dana nisam uzimala nikakve druge lijekove.Posljednji mjesec, točnije u prvom i trećem tjednu ciklusa partner je svršio u mene (ne koristimo nikakvu drugu zaštitu). Tri dana prije kraja ciklusa počela sam osjećati laganu mučninu (ne u jutro već nakon jela), dojke su mi nabrekle (takve su i u prijašnjim ciklusima bile treći tjedan). Nakon 21.pilule koju sam uzela 25.02 menstruaciju sam dobila normalno, no zbog mučnina brinem. Jel uopće postoji šansa da sam dobila menstruaciju ako sam trudna (jel pilule imaju tu kakav utjecaj) i da li ima potrebe da radim test za trudnoću?
Unaprijed zahvaljujem

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 16
Naprijed