Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


moguća trudnoća


Autor Poruka

MAMA3

24.05.2009. 22:25

POZDRAV MENE ZANIMA NAKON DUGOGODISNJEG UZIMANJA KONTRACEPCIJE KOLIKI SU IZGLEDI DA DA U PRVOM MJESECU PRESTANKA UZIMANJA ISTIH DODE DO NORMALNE TRUDNOCE

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.05.2009. 00:35

Izgledi su normalni, kod nekih žena veći kod nekih manji, sve ovisi o tome koliko brzo će se vaše tijelo pokrenuti prema ovulaciji.

dolores.b

26.05.2009. 23:05

imam jedno pitanje..dali je u praksi moguce zatrudnjeti ako muskarac ejakulira po tijelu i vrlo mala kolicina sperme ode dolje?ja mislim da je to zaista tesko,ali pitam za svaki slucaj jer nisam u potpunosti sigurna..hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.05.2009. 23:40

Nema trudnoće bez ejakulacije u rodnicu.

Barb J.

04.06.2009. 23:15


Poštovana doktorice,

čitam ovaj forum i samo mi se javljaju nova pitanja i sve me pomalo zbunjuje.....ono što mene konkretno zanima je slijedeće....ako se piju kontracepcijske pilule (Logest), redovito, mogu li ostati trudna ako dečko svršava u mene i ne koristimo kondom? i da li se tijekom korištenja kontracepcijskih pilula treba pazili i na plodne i neplodne dane?

unaprijed zahvaljujem na odgovoru.... happy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.06.2009. 00:00

pročitajte temu Obavezno pročitati.

gogo85

08.06.2009. 09:50

Poštovana doktorice, jako uvažavam vaše odgovore i drago mi je da ste direktni bez uljepšavanja situacije. Molim vas da i meni odgovorite ako možete. Naime cura mi pije (redovito) Diane 35 zbog akni i zbog kontracepcije imamo seksualni odnos bez zaštite (mada ga ja isto izvadim u zadnji tren, svejedno me je strah). Ona inače ima redovitu mjesečnicu svaka 24 dana. Ovih dana je popila zadnju tabletu kojoj joj je ginekolig propisao ali joj i stvari kasne 3,4 dana. Prije 5 dana je imala neko malo tamnosmeđe krvarenje (vjerovatno spotting). Inače nema prištiće na licu koje joj se obično stvore prije mjesečnice. Imam li razloga biti zabrinut radi neželjene trudnoće ili je svo ok ako uzmem u obzir da su tablete prilično sigurne?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

08.06.2009. 18:15

Nemate razloga biti zabrinuti, ovo smeđe računajte pod redovno krvarenje. Ciklus na pilulama je točno 28 dana (računa se od prvog dana jednog do prvog dana drugog krvarenja).

08.06.2009. 23:10

Poštovana doktorice, moja djevojka već duže vrijeme koristi kontracepcijske pilule koje joj odgovaraju i do sada nije imala nikakvih problema s njima. Prilikom spolnih odnosa uz kontracepcijske pilule koje ona koristi ja također svaki put koristim metodu prekinutog snošaja. Ovaj mjescec je uredno dobila menstruaciju, 28. dana ciklusa, kao i uvijek do sada, no ovaj put menstruacija je trajala 3 dana i bila je uobičajena intenziteta, dok joj inace traje po pet dana. Zanima me Vaše mišljenje je li to u redu i eventualno zbog čega joj je mjesečnica kraće trajala te ima li mjesta panici zbog toga što se ona brine da postoji mogućnost trudnoće zbog kraće menstruacije, čak želi kupiti test na trudnoću jer kaže da je čitala na nekim stranicama na internetu (za koje ja iskreno mislim da nisu tako stručne) da je to možda "lažna mjesečnica" koja se nekima javlja u prvim mjesecima trudnoće. Ja iako nisam stručan mislim da to ne može biti trudnoća jer kao što sam već rekao ona pije kontracepcijske pilule, ja uz to koristim metodu prekinutog snošaja, a i dobila je menstruaciju. Molim Vas odovor i unaprijed Vam zahvaljujem.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.06.2009. 09:55

Ne može biti trudna. Pročitajte temu Obavezno pročitati.

PCELICA

10.06.2009. 20:55

Dobar dan! Par pitanja... Do prošlog mjeseca sam pila Jasmin tablete. Ovaj sam mjesec pauzirala. Posljednja menstruacija mi je bila 11.5.2009. Imala sam nezaštićene odnose. Inače mi je uvijek redovita,a sad malo kasni, Radila sam dva testa koja su negativna. Kolika je vjerojatnost da sam trudna?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.06.2009. 22:25

Testovi su prilično pouzdani kad prođe 15 dana od nezaštićenog odnosa.

home

10.06.2009. 23:30

pozz...moja cura i ja smo pred cca mjesec dana imali nezasticeni spolni odnos...100% sam siguran da nisam svrsio u nju, ali njoj mjesecnica kasni vec 2 tjedna! :/ ... je li moguće da je razlog tolikog kašnjenja zbog stresa, odnosno kolika je vjerojatnost da je trudna? naime cura je pod dosta velikim stresom u zadnje vrijeme zbog polaganja mature... moram napomenuti da njoj je i prosla mjesecnica kasnila 7 dana... unaprijed hvala...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.06.2009. 11:25

Napravite test na trudnoću.

home

11.06.2009. 11:50

to svakako hocemo...ali cura bi zeljela sacekati jos par dana dok joj ne prodje matura (ne bi mogla uciti da test pokaze pozitivno)...pa me zanima vase misljenje, odnosno molim vas da mi odgovorite na pitanje koliko je moguća trudnoća? to je bio jedini put bez kontracepcije, te kao sto vec rekoh, nisam u nju... hvala..

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.06.2009. 15:00

Ja to ne bih mogla znati, jer mi niste dali dovoljno informacija. Umjesto da se dopisujemo, lijepo ste mogli sjesti i pročitati par tema ovdje pa bi do zaključka došli i sami. Naprimjer počnite sa Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

home

11.06.2009. 15:20

Procitao sam prije registracije na forum i direktnog upita vama pozamasan broj tema/tekstova, pa i doticni topik koji mi sugerirate...nazalost, nisam dosao do zakljucka...tako da dopisivanje s vama mi je fakat jedino bilo preostalo...svejedno hvala...

Zebra

12.06.2009. 11:45

Poštovanje!
Inače koristim pilule yasmin, prije pola godine kad sam saznala da imam visokorizični HPV sa CIN-om I, prekinula sam ih uzimati na oko četiri mjeseca, međutim opet sam počela 05.05. ove godine tada mi je dakle bio i prvi dan menstruacije. U tom razdoblju čekala sam nalaz PAPE , nalaz sam dobila 21.05. pošto se pogoršao partner i ja nekako zaključimo da sad nema potrebe da nastavim i dalje s yasminom. Dakle zadnju pilulu iz kutije sam uzela 20.05. , u kutiji je još ostalo 5 zadnjih pilula iz trećeg tjedna koje nisam uzela. Danas je 12.06. nisam dobila još menstruaciju, znatiželje radi napravila sam test jutros i negativan je.
Bila bi vam jako zahvalna na vašem mišljenju?
Unaprjed zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.06.2009. 17:05

Vrlo je neobično da niste krvarili nakon prestanka uzimanja kontraceptiva. Test još ne bi bio pozitivan ako ste zatrudnili oko 1.6., što je vjerojatno i vrijeme kad je mogla nastati ovulacija. U svakom slučaju, ako krvarenja ne bude do 15-og, test ponovite. Inače, ako vas trudnoća ne zabrinjava, ovaj izostanak nije nešto zabrinjavajuće, samo neobično.

franica

13.06.2009. 09:05

Molim Vas odgovor na moju dilemu. Djevojka i ja prakticiramo već 6 mjeseci kako smo u vezi prekinuti snošaj kao zaštitu od neželjene trudnoće. Ona nemože piti tablete što je saznala nakon konsultacije sa ginekologom. E do sad smo pokušavali da spolni odnos prilagodimo plodnim/neplodnim danima tako što prakticiramo ga 7/8 dan nakon menstruacije i 2-3 dana prije. Djevojci menstrualni ciklus nije redovit i kreće se u rasponu od 26 do 31 dana. Još nešto kod mene je tzv predejekulat vrlo obilan i pojavljuje se odmah nakon erekcije. Molim Vas da mi odgovorit dali ukoliko se pridržavamo ovih principa djevojka može ostati trudna. Već sam pročitao na vašem postu u temi PILULA ZA DAN POSLIJE-NAJČEŠĆA PITANJA da u prvih deset dana od početka ciklusa bez obzira na nepravilno trajanje menstruacije nema potrebe za pilulom dan poslije. Dok negdje sam čitao i oprećna mišljenja kako se može dogoditi trudnoća i u prvim danima ciklusa. uzimajući u obzir sve navedeno molim Vas da mi date odgovor. Unaprijed hvala!

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 16
Naprijed