Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Activelle tablete


Autor Poruka

milspolj

08.06.2015. 23:40

Poštovani,imam 52 god i nakon dugotrajnog uzimanja Novofema/5,5 god/,moja ginekologica mi je preporučila prelazak na Activelle tbl. koje sada uzimam 6 mjeseci.Uredan mi je papa test i uzv kao i sve ostalo.Ona kaže da ,s obzirom ,da sam dosta rano počela hormonsku terapiju,da Activelle tbl mogu uzimati do 55 god,znači još 3 god,što se meni čini jako dugo.Tome se protivi i doktorica kod koje radim uzv dojke i mamografiju/uredni/.Ona je inače uopće protiv hormonske terapije.Kod uzimanja activelle mi se zna povremeno desiti smedi iscjedak i bol-neugodu u donjem dijelu trbuha kao pred menstruaciju/ upravo sada/Traje 7/10 dana,a onda opet u redu. Što mi je za činiti u tom slučaju i po Vašem mišljenju koliko bi još trebala uzimati activelle i kako postepeno prestajati i eventualno preći na nešto na biljnoj bazi.

Zahvaljujem na odgovoru,
srdačan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2015. 18:05

Moja osobna preporuka je uzimanje HNL-a samo u prijelaznim godinama oko perimenopauze i u ranoj menopauzi. Dakle 3-5 godina.
S obzirom da ih dugo uzimate moj savjet je da prestanete s istima. Kažem to je moje mišljenje, i neki od mojih kolega se ne bi s time složili.