Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


AGC


Autor Poruka

natalinatali

19.01.2018. 09:41

Poštovani, kada mi je na kontrolnoj urinokulturi ponovno izoliran streptokok (ranije je i bris grla bio pozitivan, nakon terapije antibiotika bris grla uredan a urinokultura negativna) dr. opće prakse preporuča uzv abdomena koji je napravlje i u cijelosti uredan, a i ginekološki sam pregledana i ultrazvučno sve uredno. međutim na brisu cerviksa koji je ginekolog uradio utvrđen streptokok, te papa nalaz pokazuje: atipične glandularne stanice vjerojatno reaktivne promjene endocervikalno j piše kontrola za 6 mjeseci. Sada sam uzela a demanozu i gin savjetuje uzimanje vaginaleta geonistin, i da idući ciklus možemo radit na bebi. Na ultrazvuku me gin pogledala jer sam dan prije imala spolni odnos pa radi eventualnog postojanja trudnoće i rekla da mogu uzet sad odmah vaginalete obzirom da folikul još nije pukao i da plodni dani počinju sutradan tako da ovaj mjesec ne radimo na bebi već da uzmem vaginalete, pa poslije slijedeće mestruacije da možemo. E sad molim vaše mišljenje u svezi ovog AGC (radim svake godine papu do sad uvijek ok), i da li je to nešto ozbiljno, da li da sada sačekam sa novom trudnoćom neko vrijeme. Također mi je rečeno da će zbog ovog streptokoka biti potrebno nešto uzet prilikom drugog poroda. Hvala vam lijepo

Ivo Balenović, dr. med.

19.01.2018. 10:50

Poštovana, radi se o reaktivnim promjenama na stanicama kao posljedica upale. Nije ništa zabrinjavajuće. Koristite propisanu terapiju i ponovite papu za 6 mjeseci. Za očekivati je da će se promjena povući. Slobodno radite na trudnoći. U trudnoći će se trebati ponoviti bris na streptokok. U slučaju pozitivnog nalaza tijekom poroda biti će potrebna terapija.