Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Albothyl vagitoriji


Autor Poruka

maja1980

06.03.2010. 15:15

dijagnosticiran mi je CIN 1 i HPV tipa 16. Ginekolog mi je propisao terapiju koju sam započela vag Albothyl (dvije kutije, prva 1x1, druga svaki 2. ili 3.dan, nakon toga terapija Bethadinom, pa nakraju Royazol). Nakon jedne ture Albothyla, dobila sam menstruaciju (redovan ciklus) te prema preporuci prestala s daljnjim korištenjem . Međutim, samo sam jedno veče imala obilan gust tamnocrveni iscjedak i nakon toga nekoliko dana ni kapi. Nastavila sam korištenje Albothyla i pri umetanju vaginalete primijetila nešto neobično u rodnici. Napipala sam ostatke prijašnjih vaginaleta, na početku tamnosmeđe mekane nakupine , a dublje su bili ostaci bijele boje.S obzirom da mi je bilo jako neobično da je bilo šta ostalo unutra pokušala sam to sve izvaditi ne bi li se samo inficiralo. Nakraju sam izvukla veliki komad mekane "gume" bijele boje u dva sloja koja je nalikovala na dijafragmu.Izvadila sam sve komadiće koje sam uspjela, međutim,sada me strah nastaviti koristiti Albothyl . Je li moguće da se vaginalete nisu dovbro otopile? Čitala sam kako pri njihovom korištenju je moguće ljuštenje nekrotičnog tkiva, ponekad i u velikim količinama. Ovo mi nije izgledalo kao tkivo, više kao neko strano tijelo. Mislim da sam ih dobro umetala, kako mi je dr objasnio, kao i tampone, malo dublje, dokud mogu ići.
Molim vas za pojašnjenje o kakvoj nakupini se radi.
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2010. 20:11

Albothyl vaginalete izazivaju deskvamaciju tj.ljuštenje sluznice vrata maternice i mislim da ovo što vi navodite je upravo taj odljušteni dio odumrlih stanica i sluzi koji neki put može izgledati dosta bizarno.

lucija993

07.01.2011. 13:56

Pocetkom 9 mj.2010 godine otisla sam na ginekoloski redoviti pregled.Unazad nekoliko mjeseci sam primjetila gust obilan iscjedak,i otkrivena mi je anehogena cista na lijevom jajniku 44x30mm.Kao terapiju sam dobila Hiramicin 2x100/7 dana+ Medazol vaginalete/10 dana,a za cistu Provera2x1/5 dana.Na Papa testu mi je pronadeno da imam cin 1 +hpv visokog rizika i streptokok grupe B(uzimala amoxil).Poslana sam na kolposkopiju.receno mi je da moramo prvo sanirati bakterijsku upalu,pa onda hpv.i da ponovimo briseve.nalaz je bio odlican.U meduvremenu cista mi je pocela smetati(bolovi)i narasla je 2 cm ,poslana sam u petrovu na uzv,dijagnoza je bila da je cista paraovanjska i da cu morati opet doci u 2 mj na kontrolu,ako cista ne pukne do 2 mj,morat cu na operacijski zahvat.Radi hpv morala sam opet ponoviti papu i rezultat je bio isti,kao terapiju sam dobila albothyl vagitorije(pakiranje od 6 komada),koristeci ih svaki drugi dan.dok sam ih koristila nije mi se ljustilo tkivo,niti sam imala ikakav iscjedak.Nakon zadnje vaginalete,poslije 2 dana,mi se odljustilo tkivo koji je bio jako velik,zabrinuta sam dali je to moguce da tako velik komad tkiva se odljusti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.01.2011. 19:15

Poštovana, svakako je moguće da se izljušti i veći komad deskvamiranog epitela. Ne morate se zbog toga brinuti. Nažalost time se rijetko riješi i perzistirajuća HPV infekcija.
Morate poraditi na imunološkom sustavu, te redovito raditi PAPA test, u ovom stadiju svakih 4-6 mjeseci, te imati odnose isključivo uz zaštitu sa kondomom.

sanelas

23.11.2014. 18:30

Poštovani! Liječnik mi je prepisao Albothyl i Rojazol vaginalete da koristim u kombinaciji, znači jednu jedan dan pa drugu drugi dan i tako dok ne potrošim. No, pročitala sam za Albothyl vaginalete da se tijekom liječenja treba izbjegavati istovremena primjena drugih lijekova za primjenu u rodnicu, jer se mogućnost interakcija ne može isključiti.
Što da radim?
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.11.2014. 22:30

Savjetujem prvo rojazol sedam večeri a nakon toga albothyl kroz šest večeri.

sanja.55

22.05.2016. 10:30

Poštovani,

na zadnjem ginekoloskom pregledu pronadena mi je tzv "ranica" i prepisana mi je terapija albothylom 12 večeri (svaku večer po jedna ) . Naime, čitala sam da se svima tijekom uzimanja ili par dana nakon oljustilo tkivo. Kod mene je prošlo već sedam dana od stavljanja posljednje vaginalete i velika kolicina tog oljustenog tkiva je jos "zaglavljena" i osjetim ga na ulazu u rodnicu ali ga ne mogu ukloniti. Samo me zanima koliko vremena to može trajati da izađe i je li normalno da je toliko dugo unutra,da se ne bi inficiralo ili nešto slično ?

Hvala unaprijed na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.05.2016. 22:40

Ne vjerujem da se može stvoriti tako velika količina izljuštenog tkiva da ne bi iscurilo iz rodnice.