Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Belo pranje


Autor Poruka

Jovana89

03.09.2011. 22:40

Poštovani,
Pre 10 dana imala sam laparaskopsku intervenciju, odstranjivanje ciste (endiometrioza) na levom jajniku.Cista je pukla nekoliko dana pred operaciju i vec pocela nova da se stvara, pa sam morala ostati nekoliko dana duže u bolnici. Sinoc sam osetila jak svrab u predelu vagine, kad sam malo pogledala, iako imam jak sekret čini mi se da nikad nije ovakav bio. POkušala sam da ga uklomim papirom ali ne može. Ispirala sam se čajem od žalfije, svrab se smanjio. Interesuje me da li je to možda neko ispiranje zbog operacije, ili postoji mogućnost da je to kandida? Iako odnose nisam imala god dana i vise, i nikakve antibiotike nisam pila, a imunitet je u redu.
Hvala unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.09.2011. 17:00

Poštovana, radi se svakako o kandidi. Bili ste na operativno zahvatu, a to je samo po sebi stres za organizam, a i tijekom zahvata venozno se daju antibiotici koji su vam poremetili floru rodnice, te su se pojačano razvile gljivice. Savjetujem antimikotski preparat u obliku vaginalete i krema.(npr. Canesten vaginalete i krema)
Nakon toga savjetujem nastavak terapije sa preparatima za obnovu flore rodnice(laktobacili)

Jovana89

05.09.2011. 14:45

Poštovani uspela sam da se rešim tog sekreta koja isprva nije hteo sa da se skine, sad i ako se pojavi, pojavi se vrlo malo i sam spada Svrab se jos smanjio, jedino što pored toga sekret ide u malo tečnijem stanju, malo češće. Za 5 dana bih trebala da dobijem menstruaciju pa me interesuje da sve ovo možda nije zbog toga?

I imam jos jedno pitanje, postoji li ikakav lek, preparat, koji bih mogla da koristim preventivno da ne dodje do pojave novih cista endiometrioze?

Hvala unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.09.2011. 18:55

Što se tiče prevencije endometriotskih cista savjetujem uz dogovor sa vašim liječnikom korištenje oralnih kontraceptiva. Iscjedak koji navodite je gljivične prirode i rekao sam Vam što vam je za činiti.

Jovana89

06.09.2011. 16:20

Doktor je naveo da će mi prepisati takve tablete da koristim, ali na kraju ništa nije prepisao za sada čekam rezultate za cistu.
Da li da već sad počnem sa korištenjem te kreme i vaginaleta, pošto treba da dobijem za 5 dana ili da sačekam pa da koristim posle ciklusa? Takođe mislim da mi se dole sve uplalilo od čestog odlaska u wc i brisanja sekreta, pa mie prilično boli kad moram da idem u wc i da se obrišem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.09.2011. 19:00

Počnite koristiti preparate već sada.
Svakako nakon patohistološke verifikacije će se krenuti sa oralnim kontraceptivima.